2020. szeptember 23., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Idén júniusban jegyeztették be hivatalosan a Nemes Music Kft.-t, amelynek az a célja, hogy felkarolja az ifjú zenei és előadóművészi tehetségeket. Nem csoda, hiszen az alapítója Nemes Tibor, aki maga is zenészként és színészként építi karrierjét. 

A marosvásárhelyiek nagy többsége, főleg a fiatalok körében jól ismert az a Nemes Tibor, aki az általa alapított és vezetett Vecker diákzenekar énekese, frontembere volt. Nem véletlenül. Zenei tehetségét első osztályos kora óta ápolta, hiszen a Marosvásárhelyi Művészeti Líceum zene szakára iratkozott be, és itt is érettségizett 2016-ban. Már nyolcadik osztályban több tehetséges osztálytársával együtt létrehozták a Vecker zenekart. Az évek során koncertjeiken mind több saját számmal jelentkeztek, míg egész koncertet betöltő repertoárral is színpadra tudtak állni. Nemes Tibor nagybőgő és zongora szakon végzett ugyan, de kiválóan énekel. Tehetségét nemcsak a zenekarban, hanem önálló fellépéseken, sőt musicalben, rockoratóriumban is kamatoztatta. Miután az együttessel megnyerték a Legszebb Erdélyi Magyar Dal című vetélkedőt, az érettségit követő esztendőben a zenekar tagjai tanulmányaik során földrajzilag szétszóródtak. Tibor először a budapesti Etűd jazzkonzervatóriumán végzett jazzénekesként, majd egy évig az Operettszínház mellett működő Broadway stúdiójának hallgatója volt, jelenleg a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem zenész-színész szakának hallgatója Novák Eszter és Selmeczi György osztályában. 

Pályája során tapasztalhatta meg, hogy az ifjú tehetségek Erdélyben milyen akadályokba ütköznek, ha ezen a téren karriert építenének maguknak, ezért tavaly úgy döntött, hogy céget alapít. Első lépésként egy koncert és színpadi események rendezésére szakosodott cég üzleti tervével jelentkezett az Exino cég által tavaly szervezett vállalkozói tanfolyamon. Tervének köszönhetően nemcsak sikeresen végezhette el a kurzust, hanem az Európai Szociális Alap 2014–2020-as humán erőforrásra vonatkozó operatív programjának támogatásával a Vállalkozó akarok lenni projektnek köszönhetően vezetője és tulajdonosa lehet a Nemes Music Kft.-nek. 

– Cégem elsősorban az általam megálmodott előadások megszervezésével foglalkozik, melyek saját karrieremet építik, de olyan fiatal művészeknek is segítséget tud nyújtani, akiknek nincs meg a megfelelő jogi hátterük koncertjeik, előadásaik szerződéses lebonyolításához. Továbbá szándékomban áll karitatív rendezvények megszervezése és az, hogy ezeken magam is fellépjek – mondta Nemes Tibor lapunknak. 

Azt is megtudtuk, hogy készül egy adattár olyan tehetségekről, akiket érdekel a cég által szervezett koncerteken való fellépés, és akik karitatív fellépéseket is vállalnának. Tibor dalszerző is, így azt sem titkolta, hogy tanulmányai mellett önálló albumon dolgozik, amit reményei szerint valamikor saját stúdiójában készít el. Távlati tervei között egyéni előadás is szerepel. Legközelebb pedig a téli ünnepekhez kötődő jótékonysági rendezvényen szeretnének cégként is bemutatkozni a közönségnek, addig is tevékenységük a Facebook-oldalukon követhető.

A Vecker együttes: Nemes Tibor, Máthé Péter, Simó Péter, Iszlai Tamás, Szász Hunor és  Pethő Csaba