2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Keressük egymásban azt, ami közös

Balázs Attila vezeti az Erdély TV Hitélet műsorát minden vasárnap 17.30-tól.

Az Erdélyi Magyar Televízió Hitélet műsora már 12 éve elhivatottan törekszik arra, hogy felekezeti hovatartozástól függetlenül megerősítse nézőit hitükben, különböző példaértékű történetek, események és személyek bemutatása révén. 

Ebben fontos szerepe van a műsorvezetőnek, akinek személyisége sokat ad hozzá az egyes kérdések és témák feldolgozásához. Az Erdélyi Magyar Televízió Hitélet műsorának új műsorvezetőjét röviden így lehetne jellemezni: nyitott, közvetlen és sokoldalú.

Balázs Attila tele van lendülettel és tenni akarással, amit a nézők is látni fognak a képernyőn, hiszen színes, pozitív személyiségével pillanatok alatt elvarázsol bárkit. Életpályája sem nevezhető egysíkúnak, hiszen az iskolapadból kikerülve egyetemi tanulmányait több tudományterületen is elvégezte a természettudományoktól a teológiáig.

Attila egyszerű embernek tartja magát, akinek széles az érdeklődési köre. A Hitélet műsorban lelkipásztori hivatása kerül előtérbe, ennek kapcsán így fogalmaz: keresztyén emberként a legfontosabbnak azt tartom, hogy felekezettől függetlenül folytassunk párbeszédet, keressük egymásban azt, ami közös, és próbáljuk ezt megerősíteni. (közlemény)