2022. január 25., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Hagyomány, hogy minden év elején új jóslatok jelennek meg a világvégéről, annak ellenére, hogy lényegében rengeteg olyan világvégejóslat született, amely nem következett be. És valószínűleg rengeteg lesz még… 

Ám tény, hogy az emberek szeretnek hinni a végzetben. Kutatók szerint a világvégejóslatok a hit fontos összetevői, ha nem lennének, a hitünk is gyengébb lenne, sőt, kevesebb hívő lenne a Földön. A kutatások szerint a világvége-elméletekre fogékony emberek általában intelligensebbek, és sokkal jobban érdekli őket a körülöttük lévő világ. 

A legnépszerűbb jósok Nostradamus és a bolgár Baba Vanga. De volt egy amerikai lelkész is, aki 2011-ben annyira biztosra vette, hogy aznap jön el a világvége, hogy élő műsorban közvetítette a rádióban, ahogy elkezdődik az ítélet napja, aztán a dolog nem következett be. A maják világvégejóslata sem jött be korábban, pedig azt biztosra mondták a szakértők. De 2020-ban is megúsztuk… 

Nostradamus és Baba Vanga jóslatait imádja a közvélemény, ezért minden évben bedobják ezeket. Baba Vanga 2021-re például azt jósolta, hogy egy sárkány veszi majd át a bolygó irányítását, Nostradamus jóslata szerint pedig 2021-ben egy aszteroida fog a Földbe csapódni.

Az Express című bulvároldal egy 2016-ban keletkezett jóslatot húzott elő a világvége-teóriák közül, amely értelmében 2028-ban Jézus Krisztus visszatér a Földre, a háborúk, főleg a világháborúk, illetve a természeti csapások mind ezt vetítik előre, az apokalipszis pedig 2021-ben vagy ezt megelőzően kezdi végső tombolását.

Nos, 2022-re is borzalmas, sötét jövőt jósol Nostradamus. Eszerint tűzvész, éhezés, atomrobbanás és a mesterséges intelligencia lesz az emberiség osztályrésze, és tragédiák egész sora vár az emberiségre. Összeomlik az amerikai dollár, az infláció az egekbe emelkedik, az arany, az ezüst, de még a bitcoin is gondot okoz majd: ez lesz az emberiség gazdasági összeomlásának biztos kulcsa.

A csillagász szerint ez csak a jéghegy csúcsa: a mesterséges intelligencia olyan erőre jut, ami miatt a robotok és a számítógépek átveszik az irányítást a világon. Az előttünk álló év lesz a népvándorlások, a fegyveres konfliktusok időszaka, a világot pedig eluralja az éhínség.

A csillagász-asztrológus jóslatai szerint 2022-ben égen és földön is pusztítja majd az emberiséget valamilyen csapás. Állítása szerint hajmeresztő károkat okoznak a Földre zúduló meteorit- és aszteroidazáporok. És ha még ez sem lenne elég, atombomba is robban majd, ami szökőárakat, földrengéseket eredményez.

Reméljük, ezúttal is elmarad a világvége.