2022. január 25., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Szociáldemokrata Párt (PSD) Maros megyei sajtóirodája a fenti címmel adott ki közleményt, amelyben bejelenti, hogy a szervezet javaslatára a kormány Nicolae-Florin Pălăşant nevezte ki Maros megye alprefektusának.

Nicolae-Florin Pălăşan nem töltött be köztisztséget, de élettapasztalata és szakmai képzettsége révén megfelelő erre a tisztségre. Korábban a Maros Megyei Rendőr-felügyelőségen a fegyverek, robbanóanyagok, veszélyes anyagok ellenőrzésére szakosodott osztály vezetői posztját töltötte be.

Dumitriţa Gliga, a PSD Maros megyei elnöke kijelentette: „Örömmel fogadtam a hírt, hogy egy általunk alkalmasnak tartott személy bizalmat kapott a központtól. Pălăşan közrendvédelmi területről jön, megfelelő szakmai képzettséggel rendelkezik, és új a helyi és regionális közigazgatásban. Változást, új és képzett embereket ígértünk, betartjuk ígéreteinket”. 

Nicolae-Florin Pălăşan: „Valószínűleg ez az egyik legfontosabb kihívás szakmai pályafutásom során. Számomra fontos, hogy legjobb tudásom szerint lássam el feladatomat a prefektúra intézményén belül. Kommunikációs csatornák megnyitását javaslom, a törvények betartásának felügyeletét, valamint az esetleges félreértések lezárását a helyi közigazgatásban” – nyilatkozta az új alprefektus, aki az intézmény csütörtöki sajtóközleménye alapján már a hivatali esküjét is letette. 

Fotó: Maros Megyei Prefektúra