2021. szeptember 24., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szeptemberben RMDSZ-kongresszus

A Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) múlt pénteki online ülésén döntött arról, hogy szeptember 17-én tartja a soron következő RMDSZ-kongresszust. 

A kongresszus Marosszentgyörgyön lesz, kongresszusi biztos Balázs Attila ügyvezető elnök. 

Az SZKT döntéséről Kelemen Hunor szövetségi elnök péntek délutáni kolozsvári sajtótájékoztatóján számolt be a sajtó képviselőinek.

Elmondta, hogy a szervezet alapszabályzata értelmében az RMDSZ kétévente tart kongresszust. A szeptemberi kongresszuson nem lesz tisztújítás. A program értelmében a küldöttek módosítják az alapszabályzatot, és elfogadják a következő két évre, azaz a 2023-ig szóló stratégiát. 

Kelemen Hunor szerint azért tartják szeptemberben a kongresszust, mert remélik, akkor már küldöttek is jelen lehetnek a tanácskozáson. 

A kongresszus helyszínén, Marosszentgyörgyön szabadtéri programokra is lehetőség lesz. 

A kongresszusi biztos, Balázs Attila ügyvezető elnök felel a szervezésért, felügyeli a küldöttállítást és a kongresszusi dokumentumok előkészítését. A küldötteket augusztus 15-ig választják ki, augusztus 27-ig pedig lezárul a Marosszentgyörgyön napirendre kerülő témák vitája.

A továbbiakban kiderült, hogy a Szövetségi Képviselők Tanácsa egyetértett azzal, hogy érdemes volt tavaly decemberben belépni a kormánykoalícióba, az RMDSZ három minisztere eddig jól teljesített. Kelemen Hunor szerint „kivettük a részünket a járvány eddigi kezeléséből, illetve a helyreállítási terv előkészítéséből”. 

Fotó: RMDSZ