2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Sötét vasárnapja volt a romániai kosárlabdázásnak: az ISK Giurgiu amerikai légiósa, Chauncey Hardy életét vesztette egy szórakozóhelyi verekedés során szerzett fejsérülései következtében.


Sötét vasárnapja volt a romániai kosárlabdázásnak: az ISK Giurgiu amerikai légiósa, Chauncey Hardy életét vesztette egy szórakozóhelyi verekedés során szerzett fejsérülései következtében. Hardy csapata szombaton hosszabbítás után hazai pályán verte a Dinamót, a 23 éves amerikai alakulata legjobbja volt a mérkőzésen. A győzelmet több csapattársával közösen egy helybeli éjszakai klubban ünnepelték meg. Az eddigi hírekből az incidens pontos lefolyását még nem tudni, egy vasárnap esti rendőrségi közlemény szerint Hardyra hajnali négykor egy csapattársa talált rá öntudatlan állapotban a klub táncparkettje mellett. A súlyos fejsérüléseket szenvedett sportolót kómában szállították egy fővárosi kórházba, ahol azonnal megműtötték. Már az orvosi beavatkozás során is leállt a szíve, akkor még sikerült újraéleszteni, de a műtét után fél órával elhunyt.

Az ügyben azonnal vizsgálat indult, a szórakozóhelyen tartózkodó mintegy 20 személyt még vasárnap kihallgatták. Tegnap már arról számolt be egy közleményben a rendőrség, hogy Hardy bántalmazója önként feladta magát, és vallomást tett. Eszerint a 25 éves helybéli férfi elismerte, hogy összetűzésbe keveredett a sportolóval, akit ököllel arcon ütött, ennek következtében az áldozat a földre került és estében beverte a fejét a padlóba is. A rendőrség szerint a magányos elkövetőt őrizetbe vették, és tegnap halált okozó ütlegelés vádja alatt 29 napos előzetes letartóztatási javaslattal ügyészség elé állították.

Chauncey Hardy idén kötötte első, tragikusan hamar lezárult külföldi szerződését a giurgiui klubbal. A 23 éves kosárlabdázó koporsóját a napokban három amerikai csapattársa kíséretében szállítják haza az Egyesült Államokba, a sportoló emlékére csapatának szurkolói tegnap gyertyákat helyeztek el az életét követelő bántalmazásnak helyt adó klub előtt.