2022. augusztus 12., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az utóbbi napokban jelentősen lehűlt a levegő a Kelemen- és a Görgényi-havasokban, ahol a hóréteg vastagsága 1400 méter tengerszint feletti magasságon eléri a 40-150 cm-t – tájékoztatott a Maros Megyei Speciális Hegyi- és Barlangimentő-szolgálat, amely felkéri azokat, akik a Maros völgyében lévő településekről vagy az üdülőtelepekről a hegyekbe készülnek túrázni, hogy megfelelő erőnléti felkészültséggel, téli túrafelszereléssel és a kiválasztott úttal kapcsolatos előzetes tájékoztatás után induljanak neki. Maros megye hegyvidéki útvonalainak leírása megtalálható a www.salvamontms.ro (trasee turistice) elérhetőségen.

Azok a turisták, akik sível, hódeszkával vagy hójárművel közelítenék meg a hegygerincet, vegyék figyelembe, hogy nagy a lavinaveszély, ne túrázzanak egyedül, és legyen nálunk a lavinamentő felszerelés (keresőberendezés, lapát, lavinaszonda).

Hasznos telefonok, elérhetőségek: 112-es egységes hívószám vagy az országos hegyimentő-szolgálat hívószáma: 0salvamont, illetve 0725-826-668 – áll a hegyimentők figyelmeztetésében.