2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem lesznek nemzetközi klubversenyek az idén a tekesportban. Az illetékesek a koronavírus-világjárvány miatt hozták ezt a precedens nélküli döntést. 

A szervezők az utolsó pillanatig kivártak, hátha megrendezhető lesz a hagyományosan szeptember végén, október elején a versenynaptárba iktatott klub-Világkupa, Európa-kupa és NBC-kupa, azonban a járvány alakulása világossá tette, hogy a nemzetközi utazások akadályba ütköznek, a versenyeken pedig olyan óvintézkedéseket kellett volna hozni, amelyekre – elsősorban anyagi vonatkozásban – nem vállalkozott volna a legtöbb résztvevő.

Az idén a bajnokcsapatok számára fenntartott Világkupát a szlovákiai Zólyombrézóban (Podbrezová) rendezték volna, ezen a Marosvásárhelyi Romgaz-Elektromaros női csapata is érdekelt lett volna. 

A nemzeti bajnokságok ezüstérmes csapatainak kiírt Európa-kupa helyszíne az olaszországi Bolzano, míg a 3-4. helyezettek előtt nyitott NBC-kupáé a szerbiai Apatin kellett volna hogy legyen.

Az, hogy idén nem rendezik meg a Bajnokok Ligáját (ezen az előbb említett három tornán elért eredmények alapján vehettek volna részt a csapatok), már korábban eldőlt. Amúgy a 2020-as BL-döntőt, amelyet április elején kellett volna Apatinban megtartani, és amelyen a Romgaz-Elektromaros is érdekelt lett volna, szintén törölték, így most akár arra is lehetőség nyílik, hogy egy év után megrendezzék, ha addigra a járvány lecseng.

Egyelőre azonban az idén az egyéni versenyekre sem kerül sor, lefújták a novemberre a lengyelországi Tarnowo Podgornébe tervezett egyéni világbajnokságot is.

Ami a belföldi tekebajnokságot illeti, mint szinte minden olyan sportágban, amely nem dúskál a pénzben, itt is hatalmas a bizonytalanság, egyelőre semmi biztosat nem lehet tudni.

A Marosvásárhelyi Romgaz-Elektromaros női csapata a Világkupán indult volna

Fotó: Nagy Tibor