2022. augusztus 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

2. Színdivat

Miután megismertük az idei tavaszi-nyári szezon főbb stílusirányzatait, nézzük meg, melyek lesznek az idén az új divatszínek.

Első helyen a púderrózsaszín áll, mely újabban a fehéret hivatott helyettesíteni. Ha egy ilyen színű kosztümnadrághoz aranyos szandált viselünk, így öltözve esti eseményre vagy akár esküvőre is mehetünk.

Nappalra egy púderrózsaszín pamuttrikóhoz viseljünk rövid szárú, magas derekú farmersortot, kerek táskát és mokaszin cipőt.

Bármilyen fekete ruhadarabbal vagy kiegészítővel mindig biztosra mehetünk, legyen az kis fekete ruha, egy fekete nadrág vagy motorosdzseki, egy fekete táska vagy egy fekete napszemüveg. Ezek az alapdarabok nem hiányozhatnak egyetlen hölgy ruhatárából sem, mert immár klasszikusnak számítanak, és sohasem mennek ki a divatból.

Idén válasszunk erőteljes, szép térfogatú darabokat, pl. bő fekete nadrágokat, vagy széles vállú trencset (bő szabású felöltő), majd ezeket társítsuk fekete, testhez álló ruhákkal. Annak ellenére, hogy könnyű a viseletük, nyáron ne öltözzünk csak feketébe, mert túl meleget fog tartani. Ha mindenképpen ragaszkodunk hozzá nagy melegben is, egy fekete rövidnadrág meg fogja menteni a helyzetet. 

A sárga inspiráló szín, mely hangsúlyosan van jelen az idei tavaszi-nyári szezon ruhadarabjain. A napfényes, de ugyanakkor nyugtató hatású sárgának érdekes tulajdonsága van, éspedig az, hogy optikailag „megpuhítja” az erőteljes anyagokat, mint a bőr, lélekkel tölti be a tweedszövetet, „elektromos” aurával veszi körül az átlátszó kelméket.

A napsárga mellett a sápadt sárga is divatos, és főleg nyárra ajánlott. 

Ha nyárra ilyen színű midiruhát, túlméretezett pulóvert vagy kezeslábast választunk, biztosan divatosak leszünk. 

A narancssárga és minden változata szintén nagyon kedvelt idén nyáron, de főleg a világos változat, mivel kihangsúlyozza a szépen lebarnult bőrt. 

A pasztellszínek közül említsük meg a bézst, a nude-ot (bőrszínű) és a lilát, melyeket szívesen fogadunk a téli egyhangúság után. 

Az idei tavaszi-nyári színdivat egyik érdekessége a monokromatikus (egyszínű) megjelenés. 

Régebb, ha nem volt semmi ötletünk, hogy mit vegyünk fel, egyszerűen feketébe öltöztünk tetőtől talpig. Idén a divattervezők – a feketét helyettesítendő – egy új, sokkal hatásosabb trükköt ajánlanak, éspedig azt, hogy bármilyen színt választunk, minden ruhadarabunknak azonos színűnek kell lennie. 

Válasszunk pasztell árnyalatú darabokat, vagy éppenséggel az aktuális divatszínekből, mint sárga, fekete, viola vagy narancssárga.

Ebben az esetben még a kiegészítőknek és a fehérneműnek (amennyiben látszik) is azonos színűnek kell lennie. 

A minimalista egyszínű változat több mint egy irányzat, ez egy biztos választás. 

Ilyen a fehér monokromatikus öltözet, mely azt jelenti, hogy minden felvett darab fehér, és ez kiterjedhet akár a kiegészítőkre is. A 2022-es nyárra ez egy lezser, túlméretezett, enyhén sportos esztétikával ajánlott. 

Bizonyos színek jobban érvényesülnek színtömbök formájában, tehát egy olyan társításban, más semlegesebb színek mellett, amelyben ezek a színek a többletet jelentik, uralják a megjelenést. Ilyenek a babarózsaszín, a mandarin, a levendulakék vagy egy erősebb, optimista színfolt, amelyek tulajdonképpen egy-egy magas szintű stílusgyakorlatot képeznek ebben az évszakban.