2020. szeptember 25., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Tartani fogják az ütemet

Az idei tél igazán enyhe és csapadékmentes, vagy inkább hómentes, az útkarbantartóknak nem kellett sok havat eltakarítaniuk, de azért folyamatosan készenlétben álltak és csúszásgátló anyagot szórtak az éjszakai fagyok miatt. Még nincs vége a télnek, havazásra még lehet számítani, de a tavasz közeledtével inkább a tönkrement utak kátyúzására kell készülni. A megyei utak karbantartásáról Lukács Katalin, a Maros Megyei Tanács sajtófelelőse tájékoztatott. 


3,6 millió lej a megyei utak téli karbantartására 

– A megyei utak karbantartási munkálataira a téli szezonban 3.635.053 lejt költött a Maros Megyei Tanács. A hóeltakarításért és a megyei utak takarításáért felelős cégek novemberben és decemberben mintegy 7412 tonna csúszásgátló anyagot szórtak szét az utakon. A megyei tanács három céggel kötött szerződést hóeltakarításra a megye hét övezetében. Szászrégen környékén a Silara Salib Kft., Segesvár környékén a Felix EM Kft. végzi a szolgáltatást. A többi övezetben – Marosszentkirály, Vámosgálfalva, Mezősályi, Gernyeszeg és Nyárádszereda – a Maros Híd- és Útépítő Kft. felelős a téli útkarbantartásért – tájékoztatott Lukács Katalin, a Maros Megyei Tanács sajtótanácsosa.

Székelyvéckei út

Fotó: Maros Megyei Tanács 


Hároméves szerződés megkötésére készül a tanács 

– Az utóbbi időben hosszabb időtartamú, nem csak egy évre szóló szerződéseket kötött a megyei tanács a szolgáltatókkal; mi ennek az előnye? 

– Az elmúlt években a megyei önkormányzat a téli hóeltakarítási szolgáltatásokra négyéves, míg a nyári időszakban végzett javítási, karbantartási munkálatokra kétéves keretszerződéseket kötött. Így ugyanis gyorsabban és hatékonyabban lehet elindítani a munkálatokat, hiszen a szezon elején csak egy alszerződést kell kötni a szolgáltatókkal, és nincs szükség újabb versenytárgyalás lebonyolítására, ami korábban sok esetben késleltette tavasszal a kátyúzás elkezdését, télen pedig a hóeltakarítást. Jelenleg folyamatban van az új keretszerződés előkészítése a nyári karbantartási munkálatokra. Ezúttal hároméves keretszerződést köt a megyei tanács, a nyertes cégek a 2020–2023-as időszakban fogják elvégezni a kátyúzást, javítást. A versenytárgyaláshoz szükséges dokumentáció elkészült, pár napon belül bekerül az elektronikus közbeszerzési rendszerbe, és ezt követően elkezdődik a licit – magyarázta el Lukács Katalin.


Hét helyett hat övezet 

– Mikorra várható a télen tönkrement utak kátyúzása? 

– Először is újdonság, hogy a korábbi hét övezet helyett csak hatra osztottuk a megyét, mivel a segesváriban mindig nehezen találtunk szolgáltatót a kátyúzásra. Ezért ezt az övezetet összevontuk a nyárádszeredaival, a két vidékhez tartozó megyei utak karbantartására egyetlen szolgáltatóval kötünk szerződést.

A versenytárgyalás lezárása és az új szerződések megkötése után kezdődhetnek az idei javítási munkálatok a megyei utakon. A műszaki igazgatóság becslései szerint legkorábban áprilisban kezdhetik el a kátyúzást. A munka kezdete függ az időjárástól is, hiszen a nappali hőmérséklet 10 fok fölé kell emelkedjen, és száraz időjárásra van szükség, hogy kátyúzni lehessen. 


Tavasszal folytatják a tavaly megkezdett útjavítást 

– Milyen szakaszokon folytatják az utak korszerűsítését?

– Ahogy kitavaszodik, és kedvező lesz az időjárás, folytatjuk a Gyulakuta – Székelyvécke – 13C jelzésű út találkozása közötti 134-es út aszfaltozását, a Bözödön áthaladó megyei, illetve a Mezőszengyel – Mezőbodon – Kisikland közötti út aszfaltozását, saját forrásból. Az országos helyi fejlesztési program keretében folytatódik a Szederjes – Erked és Hargita megye határát összekötő út, a Beresztelke – Vajdaszentivány – Marossárpatak közötti, valamint a Marosludas – Nagysármás – Beszterce-Naszód megye határa közötti út aszfaltozását – mondta a sajtófelelős. 

Maros megye idei költségvetésének február végi elfogadása után tisztázódik, milyen összegek jutnak 2020-ban az utak korszerűsítésére. A megyei útkarbantartási program keretében 2016-tól, amikor 31 kilométernyi utat aszfaltoztak le, minden évben növelték a szakaszok hosszát, így tavaly 120 kilométeren sikerült aszfaltozni. A Szentágota – Segesvár és Nyárádtő – Dicsőszentmárton közötti szakaszokra elnyert EU-s projektek műszaki tervezése folyamatban van. 

Fotó: Vajda György (archív)