2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Őszi felvételit hirdet szeptemberben a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem: akik lemaradtak a nyári beiratkozásról, azok még elcsíphetik az alap- és mesterképzési helyek egyikét. Az egyetem képzéseire ezúttal is a felveteli.sapientia.ro online platformon iratkozhatnak az érdeklődők.

A Sapientia EMTE betöltetlen helyeire hirdet felvételit azoknak az érdeklődőknek, akik magyarul szeretnének továbbtanulni a társadalomtudományok, humántudományok, művészet, mérnöki, matematika és természettudományok területén. Akik lemaradtak a nyári beiratkozásról, szeptember elején még elcsíphetik az alap- és mesterképzéseken megmaradt helyek egyikét. Az iratkozás online történik a felveteli.sapientia.ro platformon, ahol ráadásul idén már a beiratkozási díjat is könnyen befizethetik a jelentkezők, ennek értéke 50–70 lej között mozog a karokon.

A Sapientia EMTE személyes jelenléttel szeretné indítani az oktatást 2021 szeptemberében négy erdélyi városban: Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön. Az oktatásban való részvételt nem szeretnék oltáshoz kötni, az oktatáskiegészítő szolgáltatások (bentlakás, szakkollégiumi terek, könyvtár stb.) igénybevételének feltételeiről pedig a karok külön dönthetnek majd. A beiratkozási időszak kartól függően eltér, a Csíkszeredai Karon 13 alapképzési és 5 mesterképzési szakra lehet iratkozni ez év szeptember 1–7. között, a Kolozsvári Karon 4 alapképzési és 3 mesterképzési szakra hirdetnek felvételit szeptember 1-től, míg a Marosvásárhelyi Karon 13 alapképzési és 4 mesterképzési szakra jelentkezhetnek az érdeklődők szeptember 6–8. között, utóbbinál két alapszak képzési helye a Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központ.

További részleteket az egyetem sapientia.ro oldalán lehet olvasni.