2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Makfalva község MPP-s alpolgármesterét, Vass Imrét 2008 szeptemberében váltották le. Egy törvényszéki végzés visszahelyezte tisztségébe. A helyi önkormányzati testület 2010 júniusában ismét leváltotta.


Makfalva község MPP-s alpolgármesterét, Vass Imrét 2008 szeptemberében váltották le. Egy törvényszéki végzés visszahelyezte tisztségébe. A helyi önkormányzati testület 2010 júniusában ismét leváltotta. Az ügy a Marosvásárhelyi Táblabíróságra került, ahol Vass Imre fellebbezett és megnyerte a pert. Múlt héten keddden a bíróság elrendelte visszahelyezését állásába és elmaradt bérének kifizetését.

Helyreáll-e a béke az önkormányzatban, hogy a lakosság javára munkálkodjon mind a polgármester, mind az alpolgármester?

Dr. Zsigmond Venczel, Makfalva polgármestere: – Egy mondatban foglalnám össze: mi dolgozunk és ők lengetik a zászlót. A munkánknak, úgy vélem, látszik az eredménye. Miközben mi dolgoztunk, ők keresztbe tettek. Amit tudtam, megtettem, nagyon nehéz volt megvalósítani a csatornázást, a szolokmai út aszfaltozásának elkezdését, létrehoztuk a magánerdészetet, amely 15.000 hektáron gazdálkodik. Ezek a látványosabb eredmények a sok aprók mellett. Mindenkinek lehet más vélménye, meg is hallgatom, adok rájuk, de azok ne lépjék túl az ésszerűség határait és ne vádoljanak igaztalanul. A békés megoldás híve vagyok, és ezt elvárom másoktól is.

Vass Imre: – Végleges döntésről van szó, megvárom, hogy írásban közöljék a döntést, majd beadok egy kérést. Szerintem a lakosság javát szolgálja majd, mivel én is választott személy vagyok, mint a polgármester úr. A törvényszéki döntést alkalmazni kell. A községnek nem lesz két alpolgármestere, mert azt a határozatot, amivel Szoboszlai Kálmánt tisztségbe helyezték, a törvényszék semmissé nyilvánította. Én is a község és a falvak javára dolgoztam és szeretnék újból dolgozni. Több ötletünk volt, sajnos nem vették figyelembe, nem valósulhattak meg. Az én részemről nem lesz feszültség közöttünk. Azért választottak alpolgármesternek, hogy a feladatokat, amit a polgármester rám bíz, majd teljesítsem. A feszültségmentes munka csakis a polgármestertől függ.