2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szombaton indul a magyar közmédia új sportcsatornája, az M4 Sport+, amely a nemzetközi elérésű Duna Worldön lesz látható minden szombaton és vasárnap 15 és 23 óra között.

Az MTVA sajtóosztályának tájékoztatása szerint a „pluszcsatorna indulásával a magyar labdarúgás szerelmesei egész hétvégén, pénteken, szombaton és vasárnap is követhetik az NB I minden mérkőzését, valamint a tervek szerint újdonságként az NB II legjavából az eddiginél is több közvetítés kerül műsorra”.

Az M4 Sport+ nem csupán a futballrajongóknak kedvez majd, a következő időszakban „valamennyi magyar sikersportág csapata és versenyzője megmutathatja teljesítményét az országos lefedettségű csatorna kamerái előtt, ráadásul HD minőségben”.

„Izgatottan várjuk a következő időszakot, hiszen a sport az életünk. Az első öt év sem volt unalmas, ám a nemzetközi sportnaptár átszervezése, és az időközben sikeresen megszerzett közvetítési jogok miatt a következő öt is eseménydúsnak ígérkezik, még több lehetőséget rejtve magában – mondta az M4 Sport csatornaigazgatója, Székely Dávid. – A Forma–1-es futamok mellett a labdarúgó NB I és NB II küzdelmeit, a Bajnokok Ligáját és az Európa-liga mérkőzéseit is nálunk láthatják a nézők, akárcsak a budapesti UEFA Szuperkupa-mérkőzést. Nagyszerű időszak lesz, immáron két csatornán, és nem titok, hogy folyamatosan dolgozunk egy felhasználóbarát, internetes médialejátszón is, hogy a digitális tartalomszolgáltatásban is a lehető legjobban kiszolgáljuk nézőinket.”

A közlemény kiemeli, hogy a magyar látványsportok bajnoki és kupaküzdelmei mellett 2021-ben a labdarúgó-Eb-t, a nyári olimpiát, a két felnőtt kézilabda-világbajnokságot és a hazai vizes Európa-bajnokságot is a magyarországi közmédia közvetíti.