2021. augusztus 5., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Premier és vendégjáték-sorozat

Közzétette idei, 75. évadának novemberi műsorrendjét a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. Az ősz utolsó hónapjában a színházi repeortoárban szerepelnek már bemutatott produkciók és egy új előadás is, a premier mellett – ugyancsak novemberi újdonságként – számos különleges vendégjáték várja az érdeklődő közönséget. 

A sorrendben első novemberi előadásra 5-én, kedden 19.30 órakor kerül sor, ekkor az F. M. Dovsztojeszkij regénye alapján készült, Albu István által rendezett Raszkolnyikov című drámát játssza a társulat a színház kistermében. Az előadás időtartama 1,30 óra (szünet nélkül).

November 8-án, pénteken 19 órakor premier. Henrik Ibsen A nép ellensége című drámáját Keresztes Attila rendezésében mutatja be a társulat a nagyteremben. Az előadásra a Bernády György-mecénás- és a Kemény János-bemutatóbérletek érvényesek. A produkciót november 9-én, szombaton 17 órakor megismétlik, erre az előadásra a Kántorné-nyugdíjasbérletek érvényesek.

November 12-én, kedden 19.30 órakor a marosvásárhelyi születésű író, Bartis Attila A nyugalom című regényéből készült azonos című előadásra kerül sor a kisteremben, rendező Radu Afrim. Az előadás időtartama: 2,45 óra szünet nélkül.

November 13-án, szerdán 19 órakor vendégjáték. Darvasi László Karádi zárkája című alkotását a Gyulai Várszínház és a K & KAART Marosvásárhely produkciójaként láthatják az érdeklődők a színház nagytermében. 

November 13-án, szerdán 19.30 órakor ismét A nyugalom van műsoron a kisteremben.

November 14-én, csütörtökön 19.30 órakor koncert, és vele együtt vendégjáték-sorozat kezdődik: az Árdéli szép tánc című est a Sebő Együttes és a K & KAART Marosvásárhely produkciója, a színház nagytermében kerül rá sor.

November 15-én, pénteken 18 órakor a Prózaajándék Vásárhelynek című előadás van soron, a nagyteremben, a K & KAART Marosvásárhely és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közös produkciójaként. 

Ugyancsak november 15-én, pénteken 20 órától Bogdán Zsolt színművész Függök ezen a zord élet-párkányon című Ady Endre-emlékestje veszi kezdetét a kisteremben.

November 16-án, szombaton 11 órakor gyerekkoncertre kerül sor a Sebő együttes előadásában a nagyteremben, az együttes és a K & KAART produkciójaként.

November 16-án, szombaton 19 órakor Marie Jones Kövek a zsebben című drámája látható a nagyteremben, Kálloy Molnár Péter és Rudolf Péter előadásában, a FIDI Bt. Magyarország és a K & KAART produkciójaként.

November 17-én, vasárnap 11 órakor ismét érdekes előadás lesz a nagyteremben. A Kovács András Ferenc verseiből készült, Jack Cole című verses-zenés produkciót Fazekas Ernő, Márton Lóránd, Nagy Csongor és Kovács András Ferenc jegyzi, az előadás a K & KAART Marosvásárhely produkciója. 

November 18-án, hétfőn 19.30 órakor a Molière/Bodolay: Le Misanthrope – Az új embergyűlölő című komédia van műsoron Bodolay Géza rendezésében, a kisteremben. Az előadás időtartama 1,20 óra, szünet nélkül.

November 19-én, kedden 19.30 órakor Ivan Viripajev Részegek című drámáját láthatják a kisteremben Radu Afrim rendezésében. Az előadás időtartama 3,15 óra (egy szünettel).

November 20-án, szerdán 17 órakor a MaNóSZok @tizenhét című, Bélai Marcel és Demeter Márk Cristopher által rendezett ifjúsági előadása van műsoron az Underground teremben, az előadás időtartama 50 perc, szünet nélkül.

November 26-án, kedden 19 órakor Radu Afrim által jegyzett Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan című színdarabot láthatja a publikum a nagyteremben. Az előadás időtartama 3,10 óra (egy szünettel), a produkciót november 27-én, szerdán 19 órakor megismétlik.

November 30-án, szombaton 19 órakor ismét Henrik Ibsen A nép ellensége című drámáját játssza a társulat a nagyteremben.

A hónap folyamán a Tompa Miklós Társulat egy kiszálláson is részt vesz: november 23-án, szombaton 19 órakor Újvidéken (Novi Sad) adja elő a Részegek című produkciót.

Az előadásokra jegyek és bérletek válthatók a színházban működő jegypénztárnál (kedd-péntek 9-15 óra között és előadás előtt egy órával, tel. 0365-806-865), a színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (kedd-péntek 12-17.30 óra között, tel. 0372-951-251), valamint online, a www.biletmaster.ro honlapon. (Knb.)