2020. július 10., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Marosvásárhelyen koncertezik a Budapesti Vonósok kamarazenekar

Közzétette november első hetének műsorrendjét a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Stúdió Színháza, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház pedig rendhagyó, novemberi pénztári programjára hívja fel az érdeklődők figyelmét. 

Ami a Stúdió Színház előadás-kínálatát illeti, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem másodéves magiszteri színészosztálya előadásában november 5-én, kedden 19 órától látható a Szutyok, Gecse Ramóna rendezésében. Ahogyan azt az produkció ismertetőjében olvashatjuk, a szülői szeretet önzetlen és feltétel nélküli, hiánya torz lélekhez vezet. Szutyok árva, és a világot okolja, amiért őt nem, illetve nem úgy szeretik. Dühében csapkod, dobálózik és kegyetlen. A gonosz embert pedig mindenki kerüli, tehát folytatódik a harc a szeretetért, egyre elszántabban. De hova vezet az ilyen ördögi kör? A kérdésre az elsőéves magiszteri színészosztály hallgatói színészmesterség-tanárukkal, Gecse Ramónával közösen keresik a választ. Az előadásban Ádám Kornél, Czüvek Loránd, Kocsis Anna, Lajter Márkó Ernesztó, Pál Zoltán, Rákosy Anikó, Tóth Jess, Vadász Bernadett, Zádor Fanni elsőéves magiszteris színészhallgatók, illetve Tóth Zsófi színész szakos és Kiliti Krisztián rendező szakos hallgatók játszanak; díszlet-jelmeztervező Papp Gyopár, az egyetem volt látványtervező szakos hallgatója. A jegyek megvásárolhatók a Stúdió Színház jegypénztárában minden kedden 14-18 óra között, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. A Stúdió Színház műsoráról és jegyfoglalásról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak az érdeklődők.

Ugyancsak a művészeti egyetemhez kapcsolódó hír, hogy a Budapesti Vonósok kamarazenekar Marosvásárhelyen a Stúdió Színházban tart koncertet november 8-án este 7 órától. A Budapesti Vonósok november folyamán magyarországi támogatással hatnapos turnéra érkezik Erdélybe: Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Marosvásárhelyen koncertezik. Ezen alkalommal különböző iskolákban zenepedagógussal tartanak úgynevezett „kakaó” koncertet a diákoknak. Továbbá este 7 órától az említett városokban a nagyközönség is láthatja a híres kamarazenekart. A több mint 40 éves, világhírű zenekar előadásában a következő művek lesznek hallhatók: M. Haydn – G-dúr Notturno, W. A. Mozart – Egy kis éji zene, I. tétel, KV 525, E. Grieg – Holberg suite, Op. 40, P. I. Csajkovszkij – Walzer (a C-dúr vonósszerenádból, Op. 48), J. Brahms – Magyar táncok No. 5, Bartók Béla – Este a székelyeknél, Kodály Zoltán – Magyar rondó, Weiner Leó – Jó alapos csárdás, Rókatánc. Jegyek a Kultúrpalota jegypénztáránál, illetve a Stúdió Színház közönségszolgálati irodájában 20 lejért kaphatók. 

Stúdió Színház: Szutyok 

Fotó: Bereczky Sándor 


Rendhagyó novemberi pénztári program a Marosvásárhelyi Nemzeti Színháznál

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház értesíti nézőit, hogy novemberben rendhagyó programmal működnek jegypénztárai: a 25. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár idején (november 14–17.): a Kultúrpalotában működő jegypénztár zárva tart; a színházban működő jegypénztár nyitvatartása pedig a következő: november 14–16. között 9.00-20.00 óra között; november 17-én 10–14 óra között. Jegyeket és bérleteket online is lehet váltani a www.biletmaster.ro honlapon – áll a színház közleményében.