2020. november 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Marosvásárhelyre Ákosfalva és Nyárádtő érintésével

Szélesítik a Nyárádkarácson községi utat, mely Folyfalvát Hagymásbodonnal és Marosvásárhellyel köti össze. A munkálat idejére a hagymásbodoni letérőtől Folyfalváig lezárták a domboldalon áthaladó szakaszt, így a gépjárműveknek Ákosfalva vagy Nyárádtő felé kell kerülni. 

Ferenczi György leköszönő polgármester egyik fontos terve volt a Folyfalva–Hagymásbodon közötti 4,8 kilométeres községi út szélesítése és újraaszfaltozása. A napokban elkezdett munkálatokkal 5,5 méteresre szélesítik a Nyárádmentét a megyeszékhellyel összekötő utat. 2007-ben kormánytámogatásból kezdték meg az út aszfaltozását, az akkori előírások szerint a domboldalon áthaladó községi út szélessége nem haladhatta meg a négy métert, ez azonban a növekvő járműforgalom miatt egyre balesetveszélyesebbé vált. A 2008-tól községi úttá minősített útszakaszt időközben ötvencentis útpadkával 4,5 méteresre szélesítették, de az sem bizonyult elégségesnek. Az elmúlt évek során egyre nagyobb lett a forgalom, a gyorshajtók miatt gyakori volt a baleset és a koccanás, és már halaszthatatlannak tűnt az útszélesítés. Amint az elöljáró hangsúlyozta, saját költségvetésből végzik a munkálatot, az elmúlt 28 év alatt igyekeztek spórolni, a települések utcáinak aszfaltozását tervezték. A szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésével azonban sok gondjuk volt, mivel három közbeszerzési eljárást is kellett hirdetni, míg elkészült. Ezért az aszfaltozások is kitolódtak, mivel csakis a csatornahálózat kiépítése után érdemes aszfaltburkolatot teríteni. 

A napokban megkezdett útszélesítést késleltette a koronavírus-járvány, mivel a tavasszal hirtelen megnőtt esetszámok miatt a községet vörös zónába sorolták, így az előkészítő munkálatok, földmérések, engedélyezések is nagyon megcsúsztak. 

Az útépítéssel megbízott kivitelező azzal a feltétellel vállalta el az út szélesítését, hogy zavartalanul végezheti a munkálatot, ezért kérték a közúti rendőrség engedélyét, hogy az építés idejére a forgalom elől lezárhassák az útszakaszt. Óránként több mint ötven jármű halad át Marosvásárhelyről a nyárádmenti településekre a rövidebb úton, és ha minden jármű miatt meg kellene állni, a vállalkozó szerint az óriási időveszteséggel járna. Hagymásbodon azonban megközelíthető Marosvásárhelyről, csupán az útelágazástól van lezárva a karácsonyfalvi út. A tanulmány elkészült ugyan a város határáig, ott is lehetne szélesíteni, de a csatornahálózati munkálatokat nemrég fejezték be, ezért az útpadkát csak tavasszal érdemes aszfaltréteggel szélesíteni. 

– Nem kellett volna időben jelezni az útlezárást? – kérdeztük az elöljárót.

– Már egy hete meghirdettük a forgalomelterelést, a munkálatokat a napokban kezdték meg. A marosvásárhelyi Béga vagy Bodoni utcában útlezárást vagy elterelést jelző táblákat nem lehet engedély nélkül elhelyezni, mivel más közigazgatási egység területe. Kértük az építtetőt, hogy jelezze a marosvásárhelyi határnál is a munkálatokat, arra azonban még nem kapott írásos beleegyezést, és mindaddig nem teheti meg, amíg ehhez megfelelő engedéllyel nem rendelkezik – fejtette ki Ferenczi György.

Fotó: Nagy Tibor