2020. szeptember 25., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Bíró Csaba, Sóvárad  polgármestere arról tájékoztatott, hogy a nyáron sikerült az iskola tetőszerkezetét  felújítaniuk: átforgatták a cserepeket. 

Köszönetet mondott ugyanakkor az egyházközségnek, hogy a kántori lak tetőzetét újrafedte, és a megmaradt cserepet felajánlotta az önkormányzatnak.  Közmunkában három hétvégén a szülők és a falubeli emberek segítségével megforgatták a cserepeket, gerendákat, szarufákat, léceket cseréltek ki.

– Jönnek az emberek közmunkára?

– Jönnek. Közmunkából újult meg az iskola, az orvosi rendelő. Még vannak jóérzésű emberek. Főleg szülők, akiknek a gyereke itt jár iskolába, úgy érzi, hogy vigyázni kell az iskolára.

– Van elég gyerek?

– Van. 117 gyerek jár iskolába, 55 óvodásunk van. Ha nem tudtuk volna igazolni, hogy van elég gyermek, nem tudtunk volna pályázni. 

– Rendszeresen járnak iskolába?

– Sok a cigány gyermek, de járogatnak iskolába. A beiskolázással nincs gond, megvannak az osztálylétszámok, de ahol csak egy-két magyar gyerek van, azokat a szüleik Szovátára viszik. Közel vagyunk a városhoz, könnyen el tudják vinni a szülők a gyermekeket, és egyre többen el is viszik.

Fotó: Nagy Tibor