2020. augusztus 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Újra megrendezi Marosvásárhelyen a Sirius-kupáért kiírt nemzetközi turnét a Sirius Kosárlabdaklub, a Maros megyei Sportigazgatóság és Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala. A sporttalálkozó hétfőn kezdődik és szombaton zárul.

Újra megrendezi Marosvásárhelyen a Sirius-kupáért kiírt nemzetközi turnét a Sirius Kosárlabdaklub, a Maros megyei Sportigazgatóság és Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala. A sporttalálkozó hétfőn kezdődik és szombaton zárul.

Három korosztályban egyaránt négy csapat részvételével rendezik meg idén Marosvásárhelyen a Sirius-kupáért kiírt turnét, amelyre Románia és Magyarország több városából érkeznek résztvevők. A helybeli klub a legnagyobbak és a legkisebbek mezőnyében két csapattal is nevezett.

A turné jutalom a Sirius fiatal sportolói számára a tavalyi sikerért. A hamarosan kezdődő bajnokságban a Sirius még jobb helyezéseket szeretne elérni, mint az elmúlt években. A formaidőzítés így rendkívül fontos, a turné pedig remek alkalom arra, hogy ellenőrizzék, hol állnak a felkészülésben – derül ki a szervezők meghívójából. „Nehéz időket él meg az iskolai sportoktatás, a klubokról nem is beszélve, és ez nem csupán a gazdasági válság rovására írható. Hagyományossá váló tornánk (…) jó lehetőség a román és magyar ifjúsági csapatok közötti kapcsolatok kiépítésére és elmélyítésére. A közönség a két ország ifjúsági élcsapatainak egy részét láthatja a fair play szellemében megküzdeni egymással. Alkalom arra oktatók, tanárok, osztályfőnökök, igazgatók, támogatók és érdeklődők számára, hogy megismerjék a jövő potenciális bajnokait” – olvasható a meghívóban. A rendezvény két helyszínen, a marosvásárhelyi Sportcsarnokban, valamint a Liviu Rebreanu gimnázium sporttermében zajlik. A nyitóünnepséget hétfőn délután 5 órakor a Liviu Rebreanu gimnázium sporttermében tartják, a díjátadás ugyanott lesz szeptember 1-jén, szombaton, 15.10 órai kezdettel.

A résztvevők:

• 1995-1996-os korosztály: Marosvásárhelyi Sirius I, Marosvásárhelyi Sirius II, Kézdivásárhely, Szászrégeni Ceauşianu, Budapesti BEAC

• 1997-1999-es korosztály: ISK Ploieşti, Mezőberény, Marosvásárhelyi Sirius, Budapesti BEAC

• 2000-2001-es korosztály: ISK Ploieşti, Mezőberény, Marosvásárhelyi Sirius I, Marosvásárhelyi Sirius II, ISK 4 Bukarest.