2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Idei második vb-futamán a 25. helyen ért célba Sebestyén Péter, a tegnapi gyorsasági motoros Francia Nagydíjon a 125 cm3-es géposztályban.


 Idei második vb-futamán a 25. helyen ért célba Sebestyén Péter, a tegnapi gyorsasági motoros Francia Nagydíjon a 125 cm3-es géposztályban. A magyar motoros ezen a versenyhétvégén is jobbára még csak ismerkedett a KTM-mel, de ezúttal legalább komolyabb műszaki problémák és bukás nélkül teljesítette a nagydíjat, de a szombati időmérőn elért 26. rajthelyéről a versenyen csak egy pozíciót tudott javítani.

A 125-ös géposztályban a szezon eddigi legérdekesebb futama volt vasárnap, három zsinórban behúzott győzelem után megszakadt a spanyol Nicolas Terol (Aprilia) nyerő szériája. Erről a bemutatkozó idényét futó honfitársa, Maverick Vinales (Aprilia) tehetett, aki az egész futamon nagy harcot vívott a vb-éllovassal. A célkanyarban öreg rókákhoz is méltó csellel hibára kényszerítette Terolt, majd meg is előzte.

A Moto2-es géposztályban a regnáló 125-ös világbajnok, a spanyol Marquez nyert, a világbajnoki pontlistát fölényesen vezető német Bradl ezúttal „csak” harmadikként ért célba.

A MotoGP-ben az ausztrál Casey Stoner (Honda) utcahosszal győzött, és a pontlistán leelőzte spanyol csapattársát, Dani Pedrosát, aki a második helyért az olasz Simoncellivel (Honda) vívott párbajban bukott, és kulcscsonttörést szenvedett. A bajnoki pontlistán a címvédő spanyol Jorge Lorenzo (Yamaha) áll az élen, aki ezúttal nem jutott dobogóra, a 4. helyen végzett. A harmadik helyet megszerző kilencszeres világbajnok olasz Valentino Rossi első pódiumát szerezte a Ducati nyergében.

Eredmények:

125 cm3: 1. Maverick Vinales (spanyol, Aprilia), 2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia), 3. Efren Vazquez (spanyol, Derbi), ...25. Sebestyén Péter (KTM)

A vb állása 4 futam után: 1. Terol 95 pont, 2. Sandro Cortese (német, Aprilia) 59, 3. Johann Zarco (francia, Derbi) 53

Moto2: 1. Marc Marquez (spanyol, Suter), 2. Takahasi Juki (japán, Moriwaki), 3. Stefan Bradl (német, Kalex)

Az állás: 1. Bradl 77 pont, 2. Julian Simon (spanyol, Suter) 49, 3. Andrea Iannone (olasz, Suter) 48

MotoGP: 1. Casey Stoner (ausztrál, Honda), 2. Andrea Dovizioso (olasz, Honda), 3. Valentino Rossi (olasz, Ducati)

Az állás: 1. Jorge Lorenzo (spanyol, Yamaha) 78, 2. Stoner 66, 3. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 61