2020. augusztus 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Sajtótájékoztató a virágóránál

A koronavírus okozta helyzet különleges lépéseket is igényelt, be kell tartani bizonyos szabályokat, hiszen mindannyiunknak az a célja, hogy a járvány ne terjedjen, de a kampány következő szakasza mától az aláírásgyűjtésről fog szólni – nyilatkozta csütörtökön Soós Zoltán marosvásárhelyi polgármesterjelölt.

Fotó: Karácsonyi Zsigmond

A virágóránál tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, céljuk, hogy rövidesen bemutassák a terveiket, és ígérte, hogy ez már csak napok kérdése, amikor meglesz a konkrét programbemutató is. 

„A vírus aláírással nem terjed” 

Az aláírásgyűjtés a város tíz pontján történik majd. Azt is elmondta, hogy minden törvényes óvintézkedést betartanak, hogy megvédjék az emberek egészségét. 

Mindenkit biztatott, hogy bátran írjon alá, mert „a vírus aláírással nem terjed”. 

A továbbiakban arról beszélt, hogy önkéntesek jelentkezését várják, akik a munkájukban segíteni tudják őket, az aláírásgyűjtő ív letölthető a www.sooszoltán.ro weboldalról, és mindenkit arra kért, hogy segítsen összegyűjteni az aláírásokat 

Kampánya legfontosabb elemének a párbeszédet nevezte. „Akik eddig is követték a kampányomat, láthatták, hogy a legfontosabb eleme a konzultáció, a párbeszéd. Nem a magányos döntéshozatal a sötét szobában, hanem az érintettekkel való folyamatos dialógus, a közösen elfogadott döntések. Marosvásárhelyen nem csak rend-szer-, de stílusváltásra is szükség van. Arra, hogy a közösség egésze szabja meg az irányt. Ez a célom, ezt képviselem” – jelentette ki. Ezért – tette hozzá – ő maga is részt vesz a következő napokban az aláírásgyűjtésben. 


 Háromezren – a rendszerváltás nagykövetei

Elmondta, hogy a jelöléshez szükséges támogató aláírások számát a járvány miatt felére csökkentették: hivatalosan 615 támogató aláírás szükséges a marosvásárhelyi polgármesterjelölteknek. Soós Zoltán számára azonban az a cél, hogy 3.000, vagyis a szükségesnél ötször több támogatót gyűjtsön össze.

„Ezzel is ki tudjuk fejezni mi, vásárhelyiek, hogy váltást akarunk. Nemcsak én, nemcsak a politikai szövetségeseim, hanem egész Marosvásárhely. (...) Ők 3000-en lesznek a rendszerváltás nagykövetei a városban, mert ez a választás tétje: vagy marad Dorin Florea korrupt rendszere, vagy változás lesz. Egy helyben topogunk, vagy elindulunk végre? – mondta végül Soós Zoltán, hozzátéve, hogy a jövő héten sor kerül a várossal kapcsolatos tervei bemutatására is.