2020. szeptember 21., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

• Menesztették Bölöni Lászlót a belga bajnoki ezüstérmes KAA Gent labdarúgócsapatától. A klub elnöke, Ivan De Witte tévedésnek minősítette a marosvásárhelyi edző foglalkoztatását. Bölöni augusztusban érkezett a Genthez, amelyet csak három meccsen irányíthatott: ezekből egyet megnyert csapata, kettőt elvesztett, legutóbb a szerény képességű Eupen otthonában. A klubelnök nem vonta kétségbe, hogy Bölöni mindent megtett a sikerért, ám aggályosnak nevezte, hogy a tréner nem találta meg a hangot a játékosokkal, és azt mondta: nem szeretnék, hogy súlyosbodjon a helyzet. A klub egyelőre Wim De Decker másodedzőt bízta meg a csapat vezetésével.

Bölöni három meccsen irányíthatta a belga bajnoki ezüstérmest, menesztették

Fotó: DigiSport


• Újabb román játékos az olasz labdarúgó Serie A-ban: a válogatott kapus Ciprian Tătăruşanu után, aki a napokban az AC Milanhoz igazolt, Denis Drăguş a Crotonéhoz írt alá. A 21 éves csatár a Hagi-akadémián nevelkedett, a Standard Liege-től érkezett kölcsönben.

• Cseh támadót igazolt a Medgyesi Gaz Metan 1. ligás labdarúgó-csapat. Tomas Smola 31 éves, két évre kötelezte el magát a Szeben megyei klubnál. Legutóbb a cseh élvonalbeli Banik Ostravánál szerepelt.

• „Buborékban” rendezett tornákkal rajtolt a kézilabda-bajnokság Romániában. A férfiaknál kedden, Sepsiszentgyörgyön rendezték az első mérkőzéseket: Nagybányai Minaur – CSM Vaslui 28-23, Resicabányai CSM – CSM Focşani 15-22, Dunărea Călăraşi – Bodzavásári HC 20-21. A nőknél október 7-én kezdődhet az idény. A sportági szövetség kéthetes zárt edzőtáborra kötelezi a csapatokat, és valamennyi játékosnak két negatív koronavírustesztet kell bemutatnia az egyes tornák előtt. 

• Az amerikai Lake Placid helyett a németországi Altenbergben rendezik a februári bob- és szkeleton-világbajnokságot, jelentették be. A nemzetközi sportági szövetség 

azért változtatott a helyszínen, mert a koronavírus-járvány miatt nem lenne biztosított a zavartalan rendezés az Egyesült Államokban, és az utazási korlátozások is komoly gondot okoznának. A február 5–14-e közötti időpont nem módosult.