2020. május 30., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Megerősítették esélyesi státuszukat a Marosvásárhelyi CSM női kézilabdázói az A osztály D csoportjában, miután a 2. fordulóban Resicabányán, az első két he-lyért zajló küzdelemben a két rivális egyikének otthonában győztek. A megyeszékhelyi csapat annak ellenére vett villámrajtot, hogy a játékosok gyakorlatilag ingyen képviselik a klubot, és amennyiben sikerül kiharcolni a továbbjutást, semmilyen perspektíva nem nyílik meg előttük. Talán abban reménykednek, hogy a bajnoki idény végére, jövő nyárig valami megváltozik...

Tavalyi eredményei alapján az alakulat nyilván favoritnak számított, de a felnőtt játékosok elhagyták a klubot, és Bucin például személyes okok miatt nem tudott elutazni a meccsre. Továbbá Andreea Târşoagă visszatérésére súlyos térsérülése után még várni kell.

Ennek – és az anyagi nyomor – ellenére a resicabányai mérkőzést a helyi CSU ellen mindvégig a marosvásárhelyi gárda uralta, már a kezdetkor villámrajtot vett, és 3-0-ra elhúzott. A házigazdák megpróbáltak felzárkózni a szünetig, de csak egy gólra tudták szűkíteni a különbséget, egyszer sem tudtak egyenlíteni. A szünetben regisztrált kevés gólt számláló eredmény jól mutatja, hogy mindkét csapat agresszíven védekezett, és a kapusok teljesítményére sem lehet panasz. 

A második félidőben ismét a CSM kezdett jobban, és először három gólt lőtt, majd ötgólosra növelte az előnyét. A folytatásban a házigazdák megpróbálták kihasználni, hogy a játékvezetők bőkezűen szórták a kétperces kiállításokat, adott pillanatban három mezőnyjátékossal maradt a CSM, ám így is sikerült megőrizni a végére három gól előnyt.

Szombaton rangadó következik, hiszen az idén a csoport nagy favoritjának számító Kisjenői Crişul látogat a Ligetbe, amely a tavaly is a legerősebb ellenfél volt, idén azonban jelentősen megerősítette a keretét, és a feljutás kinyilvánított céljával vágott neki az idénynek.

Eredményjelző

A női kézilabda A osztály D csoportjának 2. fordulójában a következő eredmények születtek: Temesvári Universitatea – Nagyváradi CSU 29-30, Resicabányai CSU – Marosvásárhelyi CSM 19-22, Kisjenői Crişul – Nagybányai Marta 34-26.

Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, D csoport, 2. forduló: Resicabányai CSU – Marosvásárhelyi CSM 19-22 (9-10)

Resicabányai sportcsarnok. Vezette: Ovidiu Durnea, Florin Toacă (mindketten Temesvár)

Marosvásárhelyi CSM: Ugran (Stan) – Munteanu 2 gól, Lăcătuş 1, Sîngeorzan 3, Ghemeş 7, Bărăbaş 4, Moldovan 3 (Darie 2, Ola, Radu, Coşarcă, Guţă, Bercea, Postelnicu).