2020. október 25., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kamion borult fel Lőrincfalván

Október 16-án, pénteken 13.45 órakor a Maros Megyei Horea Vészhelyzeti Felügyelőség marosvásárhelyi alakulatának tűzoltói újabb közúti balesetnél kellett beavatkozzanak. A Dózsa György községi Lőrincfalván a főút menti vízelvezető árokba borult egy gabonát szállító kamion. Az ütközés nyomán lakóház és villanyoszlop rongálódott meg, és elszakadt a gázvezeték. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés. A gázvállalat munkatársainak sikerült a gázszivárgást megállítani, az áramszolgáltató szakembereit értesítették az úttestre leszakadt vezetékek eltávolítása végett. A helyszíni szemle és a beavatkozás idejére mindkét irányban lezárták a forgalmat.


Baleset halálos áldozattal

Október 15-én, csütörtökön 18 óra körül Nagybún külterületén halálos baleset történt. Egy 54 éves férfi erdei úton vezette személyautóját, amikor – eddig ismeretlen körülmények között – felborult. A helyszínre a segesvári tűzoltóalakulatot riasztották. A jármű vezetője kirepült az autóból, és a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeinek kivizsgálása folyamatban van.


Tetten ért tolvajok

Október 14-én, szerdán a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség bűnügyi osztálya egy 17 és egy 18 éves fiatalt vett őrizetbe. A rendőrök éjszaka érték tetten őket egy marosvásárhelyi utcán, amint egy jármű katalizátorát szerelték le és akarták ellopni. A kivizsgálás során fény derült arra, hogy azon az éjszakán másik két járművet is megfosztottak a részecskeszűrőjétől. Az ügyet a Marosvásárhelyi Táblabíróság melletti ügyészség vizsgálja. 


Ittasan robogózott – felborult

Október 15-én 22.40 óra körül Marosvásárhelyen történt közúti baleset, egy könnyebb sérülttel. Egy 35 éves férfi az 1918. December 1. úton menet közben felborult a robogójával. Az esés nyomán enyhébb sérüléseket szenvedett. Az alkoholszonda 1,14 mg/l alkoholt jelzett, ezért vérvételre egészségügyi intézménybe szállították a pontos érték 1megállapítására. A vizsgálatok alatt kiderült, hogy a férfi egyetlen járműre érvényes hajtási jogosítvánnyal sem rendelkezik, a robogó pedig nem szerepel a járművek nyilvántartásában. A vizsgálatot folytatják. 


Hármas baleset fiatalkorú sofőrökkel

Október 15-én 5.50 óra körül Marosludason, az 1918. December 1. úton három személyautó ütközött. A balesetben három 20 és 21 év közötti fiatal szenvedett enyhébb sérüléseket, az esetkocsi a sürgősségire szállította őket, ahol ellátták a sérüléseiket. Az alkoholszonda negatív értéket jelzett mindhárom vezetőnél, a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. 

Baleset Ludason

Fotó: ISU