2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mindkét hazai pályán játszó Maros megyei csapat nyerni tudott a harmadik vonalbeli pontvadászat pénteki, második körében, mely után a szászrégeniek át is vették a vezetést a tabellán, jobb gólarányuknak köszönhetően.

Mindkét hazai pályán játszó Maros megyei csapat nyerni tudott a harmadik vonalbeli pontvadászat pénteki, második körében, mely után a szászrégeniek át is vették a vezetést a tabellán, jobb gólarányuknak köszönhetően.

A Varró Sándor vezette FCM II is megszerezte első pontjait a harmadik ligában, első hazai pályás meccsén az Unirea Szászfenes ellen aratott győzelmet. A marosvásárhelyi klub szatellit-csapatának góljait Tóth, a jobb napokat is megélt Ruiz és Huza szerezték.

A bajnokságot könnyed győzelemmel kezdő nyárádtőiek már egy forduló után kénytelenek voltak megválni az éllovasi pozíciótól, az Unirea háromgólos vereséget szenvedett idegenben a múlt héten a CFR fiókcsapatát is verni tudó Sănătatea Kolozsvártól. A zöld vírusok a csoport harmadik makulátlan mérlegű gárdája a szászrégeniek és a múlt szezon oroszlánré-szében a feljutásra pályázó aranyosgyéresiek mellett. A SESO ezúttal a brassóiakat verte hazai pályán. A csoport második fordulójában a kolozsvári nagy klubok fiókcsapatai házi rangadót vívtak, és ezen testvériesen elosztották a pontokat, így az élvonalbeli klubok szatellitcsapatai közül eddig csak a marosvásárhelyiek tudtak mérkőzést nyerni az új idényben.

A 2. forduló eredményei: FCM II Marosvásárhely – Unirea Szászfenes 3-1, Avântul Szászrégen – Gloria II Beszterce 5-1, CS Zalatna – Unirea Dés 0-0, Sănătatea Kolozsvár – Unirea Nyárádtő 4-1, U II Kolozsvár – CFR II Kolozsvár 1-1, FC SESO – CSM Brassó 2-1, FC Zilah – Olimpia Szatmárnémeti 0-0, Unirea Tatrang – Voinţa Jád 3-0.

A bajnokság állása: 1. Avântul Szászrégen, 2. Sănătatea Kolozsvár, 3. FC SESO 6-6 pont, 4. Olimpia Szatmárnémeti, 5. FC Zilah 4-4, 6. Unirea Nyárádtő, 7. CSM Brassó, 8. Unirea Tatrang, 9. FCM II Marosvásárhely, 10. Gloria II Beszterce 3-3, 11. Unirea Dés, 12. CFR II Kolozsvár, 13. U II Kolozsvár, 14. CS Zalatna 1-1, 15. Unirea Szászfenes, 16. Voinţa Jád 0-0.