2022. augusztus 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kórustalálkozót szerveztek múlt vasárnap délután Nyárádszentlászlón. A református gyülekezet pünkösdvasárnapi eseményén száznál többen vettek részt – számolt be Nagy Norbert Levente lelkipásztor a református.ro egyházi portálnak.

A találkozón a lelkész a 96. zsoltárral köszöntötte a Közép-Nyárádmente különböző településeiről jött résztvevőket, felekezettől függetlenül. Elsőként az idén alakult Kántor kvartett énekelt, amelynek tagjai képzett zenészek, mindegyikük gyülekezetben szolgál, és a pünkösdi ünnepi szolgálataik mellett a szentlászlói eseményen való fellépést is vállalták. Őket követte a backamadarasi református egyházközség Harmónia kórusa. A szentlászlói gyülekezet sokáig a madarasihoz tartozott, viszont két éve különváltak. A kórustalálkozónak és a madarasiak meghívásának egyik célja az volt, hogy tovább ápolják a két közösség közötti köteléket. A továbbiakban a nyárádszeredai Deák Farkas Általános Iskolából a Kicsinyek kórusa adott elő gyerekdal-feldolgozásokat, fellépésükkel bátorították a jelenlevőket, hogy az énekléshez nem feltétlenül szükséges kor és tapasztalat.

A kórusok szolgálatát rövid szeretetvendégség követte, a gyülekezet asszonyai finom süteményekkel kedveskedtek, majd a lelkipásztor vezetésével a résztvevők meglátogatták a szomszédos dombtetőn álló, 12-13. században épült templomot, amelyet jelenleg a helyi unitárius közösség használ.

Az eseményt sok pozitív visszajelzés követte, ezért a helyiek szeretnének hagyományt teremteni belőle: 2023 pünkösdvasárnapjára újra kórustalálkozóra várják az érdeklődőket.

Három kórus énekelt a pünkösdvasárnapi eseményen

Fotó: Nagy Norbert Levente/reformatus.ro