2020. augusztus 10., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szerdán megszerezte a matematikai első helyhez szükséges sikert a Marosvásárhelyi CSM, a hétvégén pedig egy tucat góllal megerősítette a pozícióját a tabella élén. Két forduló van még a labdarúgó 4. liga 

elitcsoportos bajnokságának befejezéséig, ezeket a mérkőzéseket azonban a Marosvásárhelyi CSM már arra használhatja, hogy felkészüljön a 3. ligába jutásért kiírt osztályozóra, amelyet Fehér megye bajnoka, a Péterfalvi Sportul ellen játszik. A Fehér megyei bajnokságban még egy forduló van hátra, és a közigazgatásilag Szászsebeshez tartozó Péterfalva csapatának nyolc pont az előnye, így ő is behozhatatlan. A péterfalvi csapat azonban távolról sem uralta olyan magasan a Fehér megyei 4. ligát, mint tette azt a CSM Maros megyében (24 meccsből 24 győzelem és 169-15-ös gólkülönbség), az eddigi 25 meccsből 19-et nyert meg, van három döntetlenje és három veresége, 95 rúgott és 25 kapott góllal. Szombaton 2-1-es vereséget szenvedtek a Nagyenyedi Olimpia otthonában. Talán azonban nem csak ezért számít a CSM az oda-vissza osztályozó erős favoritjának, amelynek első menetét a marosvásárhelyi Sziget utcai stadionban rendezik június 15-én 18 órától, míg a visszavágó egy héttel később, június 22-én 17.30 órai kezdettel zajlik.

A 4. ligában most már csak arra várunk választ, hogy azzal az erősen szokatlan mérleggel fejeződik-e be a bajnokság, hogy a győztes pontveszteség nélkül zár, a sereghajtó pedig egyetlen pontot se szerez. Nem áll rendelkezésünkre statisztika arról, hogy ilyen előfordult-e már korábban, de az utóbbi években biztosan nem, és nagyon jól jelzi az idei 4. (elit?) ligában a szakadékot a mezőnyt alkotó csapatok között. 

Eredményjelző

A labdarúgó 4. liga elitcsoportjának 24. fordulójában a következő eredmények születtek: Ákosfalva – Kutyfalva 1-0, Náznánfalva-Marosszentkirály – Segesvári CSM 2-2, Nyárádtői Unirea – Dános 9-0, Szováta – Marosludas 0-1, Marosoroszfalu – Nyárádtői Viitorul 5-4, Marosvásárhelyi CSM – Nagysármás 12-0, Nyárádszereda – Marosvásárhelyi Atletic 4-8. Az előző fordulóból: Nyárádtői Viitorul – Marosvásárhelyi CSM 2-3.