2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Útjavítás a 15-ös és 16-os országúton

Útjavítási munkálatok zajlanak Maros megyében a DN15 és DN16-os országút több szakaszán is, ezért a járművezetőket fokozott óvatosságra inti a Brassói Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság vezetősége. 

A DN15-ös országúton a Marosfelfalu – Marosvécs – Galonya szakaszon 2.500 négyzetméteren marják fel és cserélik ki az útburkolatot. A DN16-os országúton Mezőszilvás, Faragó és Beresztelke község között, 2.000 négyzetméteren zajlanak útjavítási munkálatok. Amint az útügyi igazgatóság szóvivője, Elekes Róbert megkeresésünkre elmondta, egyelőre csak útjavításokra van elegendő pénzügyi keret, a tavaly és az idén ugyanis a 16-os országúton hozzávetőleg 30 kilométernyi új aszfaltburkolatot terítettek le a rossz állapotban lévő útburkolat helyett. Jövő évben a finanszírozás függvényében folytatják majd az országutak felújítását.

A változékony, esős időjárás miatt azonban megtörténhet, hogy a munkát – helyenként nagyobb felmart szakaszokat is – hirtelen abba kell hagyják akár éjszakára is, és csak másnap folytathatják, ami a nagy sebességgel haladó járművek számára veszélyforrást jelenthet. 

Az említett szakaszokon figyelmeztető táblák jelzik a munkálatokat, ennek ellenére felkérik a járművezetőket, hogy főleg az esti és éjszakai órákban fokozott elővigyázatossággal vezessenek, és csökkentsék a sebességet. Az esetleges kellemetlenségek miatt pedig a járművezetők megértését kérik.

Fotó: Regionális Útügyi Igazgatóság