2020. szeptember 23., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nemsokára összekötik a Nyárádtő–Maroskece gyorsforgalmi szakaszt

Gőzerővel dolgoznak az A3-as erdélyi autópálya radnóti csomópontjánál is, ősszel remélhetőleg átadják a forgalomnak, így Nyárádtőtől Maroskecéig lehet majd autópályán száguldani. 

A több letérősávval és bekötőúttal kialakított csomópont a Medgyes irányába vezető 14A és a Radnót–Marosludas felé vezető 15-ös országúttal létesít összeköttetést. A radnóti csomópont építése is a Radnót–Maroskece 18 km-es autópályaszakasz része, a beruházás 438 millió lejbe kerül, az építési munkálatok közbeszerzési eljárásán az Astaldi és a Max Boegl konzorcium nyert. 

     Fotó: Nagy Tibor 


Az épülő A3-as autópálya maroskecei csomópontjánál júliusban újra megkezdődtek a munkálatok. Több alvállalkozó folytatja a Straco cég által négy éve igencsak alulértékelt és megnyert munkálatot. Ottjártunkkor hangyaszorgalommal dolgoztak a teherautók az újranyitott építőtelepen. Az ígéret szerint az a csomópont két hónap alatt elkészül, és a Radnót–Maroskece szakaszt is átadhatják a forgalomnak. A 2016 októberében meghirdetett, súlyos hibákkal tarkított közbeszerzési eljárás, többrendbéli óvás, az árajánlatok újraértékelése, csődhelyzet, pénzügyi gondok, a hatályát vesztett építési engedélyek, azok megújítása – és nem tudni, még milyen okok – késleltették a Nyárádtő–Aranyosgyéres gyorsforgalmi út időben való megépítését. A Maroskece–Aranyosgyéres közötti 15,7 kilométeres szakasz – beleértve a maroskecei csomópontot – megépítését a Straco cég nyerte, az összmunkálat 32%-ánál tartanak, de jelenleg ott is beindult a tevékenység.

A Radnót–Maroskece autópályaszakasz építését 2016 májusában kezdte el az Astaldi SPA–Max Boegl Romania Kft. társulás, és 95%-ban már elkészült. 

Megkérdeztük, miért nem sikerült korábban befejezni ezt a radnóti csomópontot, mivel elég rég dolgoznak rajta. Megtudtuk, hogy a radnóti csomópont megépítése bonyolult folyamat volt, egyrészt mivel vasútvonal és országút fölött ível át. Másrészt két-három olyan magántulajdonban lévő ingatlant kellett lebontani, amelyek akadályozták az építkezést. Egyik tulajdonossal – akinek a tervezés szerint épp az udvarába került egy tartópillér – nehezebben sikerült kiegyezni, de végül minden megoldódott. A csomópont legfontosabb eleme a felüljáró, amely a vasút és az országút fölött halad, ezáltal elhárulnak a vasúti átjárónál a járműtorlódások. A felüljáró mindkét oldalán két körforgalom biztosítja a több irányba való zavartalan közlekedést. Amint majd elkészül a felüljáróval való összeköttetés, és folytonossá válik az autópályaszakasz, felszámolják a gyorsforgalmi elején kialakított ideiglenes radnóti körforgalmat – tájékoztatott Elekes Róbert, a Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság sajtóképviselője.