2022. augusztus 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

November 24-én, szerdán újabb Covid–19 elleni oltáskampányt szerveznek Mezőpanit községben. Azok, akik még nem oltatták be magukat, illetve a második vagy harmadik oltást szeretnék beadatni, a mezőpaniti kultúrotthonban jelentkezhetnek. 

Az oltáskampány 9 órakor kezdődik, és 18 órakor ér véget, bárki jelentkezhet regisztráció nélkül. A 12–18 év közötti gyerekek, fiatalok szülőkkel vagy nagyszülőkkel érkezzenek, a 14 év alattiak keresztlevéllel, míg a 14 év felettiek személyi igazolvánnyal. A marosszentkirályi oltóközpontban a Pfizer-BioNTech vakcinával oltanak.

Azok számára, akik a községhez tartozó falvakból be szeretnék oltatni magukat, autóbuszt indítanak Mezőpanitba. 9 órakor indul a busz Csittszentivánról és Mezőbergenyéből, 10 órakor Székelykövesdről és Harcóról.

Az ágyhoz kötött személyek 23-án és 24-én, azaz kedden és szerdán kérelmezhetik az oltást a következő telefonszámon: 0756-165 142. 

Jó hír, hogy a község valamennyi tanintézményében hétfőtől az online oktatásról áttérhettek a fizikai jelenléttel történő oktatásra, mert a tanügyi dolgozók átoltottsági aránya időközben  meghaladta a 60 százalékot.

A Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint november 21-én a községben jegyzett fertőzöttségi ráta 5,62 ezrelékre csökkent.