2019. december 12., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Területi Képviselők Tanácsának június 21-i döntése értelmében Péter Ferenc megyei elnök egy ügyvivő bizottságot nevesített, amelynek az a feladata, hogy három hónapon belül javaslatot tegyen a marosvásárhelyi RMDSZ működéséről.

 „A városi szervezet elnöki tisztségének megüresedését követően a TKT azt a döntést hozta, hogy egy ügyvivő bizottságot állítunk fel, amelyik javaslatot tesz a városi szervezet hatékony politikai és szervezeti működésére vonatkozóan. Lévén, hogy a bizottság összeállításával engem bízott meg a testület, úgy láttam jónak, hogy olyan kollégákat nevesítsek, akik ismerik a szervezetet, és megfelelő szakmaisággal, felelősséggel állnak az ügyhöz. A frakció tevékenységének irányítását a továbbiakban is én, illetve a megyei ügyvezető elnök látjuk el” – mondta Péter Ferenc, majd hozzátette: „Azt várom el az ügyvivő bizottságtól, hogy kezdjen el egy élénk és hatékony párbeszédet a szervezeten belül. Beszéljünk őszintén, egyenesen közös dolgainkról, mert politikai ellenfeleinkkel egységesen kell felvennünk a versenyt azért, hogy megnyerjük jövőre a választásokat.”

Az öttagú ügyvivő bizottság tagjai: Kovács Zoltán Róbert – a kövesdombi RMDSZ-körzet korábbi vezetője, Kozma Mónika – a marosvásárhelyi RMDSZ-választmány elnöke, a megyei szervezet ügyvezető alelnöke, Novák Csaba Zoltán szenátor, Kovács Mihály Levente – a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, illetve Novák Levente – az országos ügyvezető elnökség megbízottja.

A következő hetekben a marosvásárhelyi RMDSZ felfüggesztett testületeivel, RMDSZ-körzetekkel kezdődik párbeszédsorozat. Elsőként július 24-én a marosvásárhelyi RMDSZ-választmány tagjaival lesz találkozó.

Az RMDSZ 

Maros megyei szervezete