2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A szovátai Transylvania Cruising csapatával, valamint a Szovátai Ifjúsági Szervezettel együttműködve segít Szováta önkormányzata a város idős, illetve mozgásképtelen vagy beteg lakosain, akiket ezúton is arra kérnek, hogy amennyiben tehetik, maradjanak otthon. 

A rohamosan terjedő járvány legveszélyeztetettebb korosztálya az idősek, ezért minden csatornán arra intik őket, hogy tegyenek meg mindent egészségük megőrzése érdekében, és lehetőleg ne hagyják el otthonukat. Néhány fiatal úgy döntött, hogy vállalja a segítséget igénylő idős és beteg személyek ellátását és az ügyintézést. Bevásárolnak, bármilyen fontos, halaszthatatlan fizikai tevékenységet elvégeznek helyettük. Mindezt önként és ingyenesen, tehát a segítségért cserébe nem kell fizetni. 

A segítségnyújtást igénylők 11–19 óra között hívhatják telefonon Dezső Zsoltot a 0752-551-863-as, illetve Kincses Saroltát a 0728-103-357-es számon, akik rendszerezik a kéréseket, bevásárlólistákat, közös megegyezés alapján bevásárolnak/ügyet intéznek, majd házhoz szállítják a kért csomagot. Kéréseket üzenetben is fogadnak az önkormányzat Facebook-oldalán. Az első napon öt személy jelezte a fiataloknak, hogy szívesen venné igénybe a segítségüket.

A kezdeményezők arra kérik a város lakosságát, hogy ha tudomásuk van segítségre szoruló személyről, akkor jelezzék a megadott telefonszámokon – közölte a városháza.

A fiatalok szívesen segítenek a helyi időseknek ebben az időszakban