2022. december 2., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kilyén Ilka színművésznő és a csapat kitűnően szervezte meg a műsort, nem volt üresjárat.


Évtizede immár, hogy a városnapok keretében nótaestsorozatot indított az Erdélyrészi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) Maros megyei szervezete. Az elsőt a Teleki Téka udvarán tartották, aztán a nyári mozi szabadtéri színpada következett, legbiztosabbnak azonban mégiscsak a Közművelődési Palota bizonyult: a jubiláló találkozás ennek színpadán zajlott kedden, telt házzal, a kedvenceivel együtt daloló közönséggel.

Kilyén Ilka színművésznő és a csapat kitűnően szervezte meg a műsort, nem volt üresjárat, a felkonferálást is meg lehetett spórolni, hiszen jól ismert, szeretett dalosainak tapsolhatott a marosvásárhelyi nótakedvelő közönség. Csegzi Sándor alpolgármester köszöntőjét követően otthonosan vándorolt dalosról dalosra a mikrofon. Cseh Judit, az erdélyi nótaéneklés nagyasszonya, Buta Árpád Attila, Eötvös Mária, Gyárfás István, Kibédi Sámuel, Koszorús Krisztina, Kilyén Ilka és Ritziu Ilka Krisztina, Koós Éva, Marton Irén, Szabadi Nóra, Sebestyén Aba, Ördög Miklós Levente, Vígh Ágnes, Viola Margit, Zsombori Róbert, Tollas Gábor szórakoztatták a hálás közönséget a két megbecsült prímás, Koszorús Kálmán és Jakab Attila vezette népi zenekar néhol már-már virtuóz kíséretével.

Méltónak bizonyult a népes sereglet a csekély, ám annál megtisztelőbb elismerésre, melyet díszes oklevél formájában nyújtott át kinek-kinek megyei EMKE-alelnöki minőségében Kilyén Ilka. A nagy siker jelzi, hogy minél gyakoribbá kell tenni az ilyen rendezvényeket, hiszen az ingyenes belépéssel számos olyan embertársunk számára is hozzáférhetővé válik kultúránknak e rétege, aki a szorongató válsághelyzetben nem engedhetné meg magának ezt a „fényűzést”… Nagylelkű támogatók, szaporábban jelentkezzetek!