2020. szeptember 25., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Négy és fél év külföldi játék után visszatért a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatába Nikolics Nemanja. A 32 éves, 27-szeres válogatott csatár érkezését csütörtökön, hivatalos honlapján jelentette be a székesfehérvári egyesület.

„Hatalmas öröm számomra, hogy újra Fehérváron futballozhatok, és lehetőségem lesz befejezni azt, amit 2015 nyarán félbehagytam” – nyilatkozta Nikolics, hozzátéve, hogy nagyon motivált, ég benne a bizonyítási vágy, és újabb nagy sikerekhez akarja segíteni a csapatot.

A klub pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: két és fél éves szerződést kötött, de ennél hosszabb távra tervez Székesfehérváron, mert onnan szeretne visszavonulni. Még 24 gól hiányzik neki ahhoz, hogy az együttes történetének legjobb góllövője legyen, ezt is célként tűzte ki maga elé. A magyar válogatottság lemondásával kapcsolatban kijelentette: nehéz döntést hozott korábban, amelyen azóta sem változtatott.

A csatár először 2010-ben, Kaposvárról igazolt Székesfehérvárra, ahol öt és fél éven át meghatározó tagja volt az együttesnek. Nikolics két bajnoki címet, két Szuperkupát és egy Ligakupát nyert a csapattal, háromszor pedig az OTP Bank Liga gólkirálya is volt. Ezután a lengyel Legia Varsóban futballozott 2015-ben és 2016-ban, majd aláírt az egyesült államokbeli Chicago Fire csapatához, ahonnan tavaly, a szezon végén távozott.

„Olyan játékos érkezik vissza Fehérvárra, aki néhány társával együtt a legnehezebb pillanatokban is utat mutathat a többieknek, a fiatalabbak pedig rengeteget tanulhatnak tőle – mondta Nikolicsról Kovács Zoltán sportigazgató. – A klub tulajdonosának köszönhetően ez az igazolás üzenet is egyben, hogyan kell közösséget és csapatot építeni” – tette hozzá.

Kiemelte, Nikolics leigazolásával sikeresebbek lehetnek, mint az elmúlt években. Szerinte a csatár jó fizikai állapotban van, de kilencven percre még nem áll készen (ennek megfelelően cserejátékosként mutatkozott be a bajnokságban, a Mezőkövesd elleni, szombati mérkőzésen – a szerk.).

 A fehérvári Nikolics Nemanja (b) és a mezőkövesdi Farkas Dániel az OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgó-mérkőzésen a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó stadionban 2020. február 8-án

Fotó: MTI/Illyés Tibor