2020. április 5., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Könnyedén nyert resicabányai kiszállásán a Marosvásárhelyi CSM női kézilabdacsapata. A resicabányaiak több játékosukat elveszítették a téli szünetben, és a sereghajtó Nagybánya otthonában elszenvedett vereségük már jelezte, hogy jelentősen meggyengültek, a 21 gólos idegenbeli siker azonban olyan fölényről tanúskodik, amelyre talán nem is számított a marosvásárhelyi alakulat.

Noha az első gólt a házigazdák szerezték, nagyon gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy a két fél nincs azonos súlycsoportban. A következő nyolc találatot a CSM szerezte, és ezzel szinte el is dőlt a meccs. Noha a folytatásban Mihaela Evi tanítványai nem mindig tudtak maximálisan összpontosítani, a védekezés intenzitása is csökkent, és sokat cserélt a csapat, a különbség lassan, de biztosan növekedett a végső sípszóig.

A forduló nagy meglepetése, hogy a Temesvári Universitatea legyőzte a harmadik helyen álló Nagyváradot, így segített a CSM-nek, hogy kilenc pontra meglépjen az üldözőjétől, és egyre biztosabb legyen abban, hogy idén is sikerül továbbjutnia a csoportból.

Hogy a feljutásért zajló küzdelemben mire számíthat, nagymértékben függ attól, hogy a január 31-éig tartó átigazolási időszak végéig mi történik. Mihaela Evi edző azt mondta, bár a játékosai közül többet megpróbálnak elédesgetni élvonalbeli klubok is, ígéretet kapott tőlük, hogy az idény végéig biztosan maradnak. Ahhoz azonban, hogy sikerrel kecsegtessen a feljutási torna, a jelenlegi keret nem elég. Szükség van két-három tapasztalt játékosra, és az edző szerint lennének is erre alkalmas jelentkezők, de minden attól függ, hogy egy héten belül sikerül-e megfelelő támogatást szerezni.

A női kézilabda A osztályban február 8-án folytatódnak a mérkőzések, ekkor a Marosvásárhelyi CSM a csoport rangadóján az élen álló Köröskisjenői Crişult fogadja, addig pedig az is kiderül, hogy milyen kerettel, milyen perspektívákkal.

Hiába próbálták, nemigen tudták akadályozni a marosvásárhelyi csapat játékosait a gólszerzésben

Fotó: Nagy Tibor (archív)


Jegyzőkönyv

Női kézilabda A osztály, D csoport, 12. forduló: Resicabányai CSU – Marosvásárhelyi CSM 15-36 (7-19)

Resicabánya, sportcsarnok. Vezette: Claudia Gorina (Craiova), Florin Melencu (Craiova).

Marosvásárhelyi CSM: Ugran (Stan) – Bărăbaş 6, Târşoagă 5, Munteanu 8, Bucin 2, Ghemeş 2, Moldovan 1 (Lăcătuş 3, Darie 3, Ola 6, Sîngeorzan, Radu, Bercea).


Eredményjelző

A női kézilabda A osztály D csoportjának 12. fordulójában: Temesvári Universitatea – Nagyváradi CSU 30-27, Resicabányai CSU – Marosvásárhelyi CSM 15-36, Köröskisjenői Crişul – Nagybányai Marta 33-23.