2021. augusztus 5., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Outward Bound mindig is hitt a természetközeli élményekben és kihívásokban, ebben látta a fejlődési lehetőséget. Az utóbbi időben viszont mindannyian folyamatosan benti kihívásokkal szembesültünk. Most, hogy a megszorítások enyhültek, újra lehetőségünk nyílik kimenni a természetbe, így idén sem marad el a már hagyományossá vált Kárpáti Kalandverseny. Hol máshol lehetnénk nagyobb biztonságban, mint a szabadban?


Az idei helyszín a Szováta és a Bözödi-tó közötti terület, a verseny időpontja augusztus 7-9. A négyfős csapatoknak közel 100 km-t kell megtenniük gyalog, vízen és kerékpáron, miközben kötélpróbákkal is szembesülnek. A vízi próbánál tutajépítésre és tutajozásra lehet számítani. Összesen 30 óra áll a versenyzők rendelkezésére ahhoz, hogy nemcsak fizikai, de szellemi erejüket is összemérjék. Az idei kiadás újdonsága, hogy egyénileg is be lehet nevezni, ez esetben a szervezők segítenek csapatot találni.

Annak ellenére, hogy a járványhelyzet miatt a főtámogató visszalépett, a szervezők úgy döntöttek, mégis megrendezik a versenyt, betartva a hatályban lévő járványügyi rendelkezéseket.  A szervezők július 15-ig várják a támogatók és versenyzők jelentkezését. Amennyiben valaki támogatni szeretné a megmozdulást, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a szervezettel a carpathianadventure@outwardbound.ro címen.

Aki pedig be szeretne nevezni, a jelentkezési ívet, a versenyszabályzatot és a további információkat itt találja: https://outwardbound.ro/hu/programjaink/karpati-kalandverseny/.