2020. október 25., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Mostanáig a Maros Megyei Tanács kilenc alkalmazottja fertőződött meg koronavírussal. Az első esetet követően az intézmény minden szükséges óvintézkedést megtett az érvényben lévő törvényi előírásoknak megfelelően.

Így a koronavírusos fertőzéssel diagnosztizált személyek esetében a Közegészségügyi Igazgatóság elvégezte az epidemiológiai vizsgálatokat, és a fertőzött személyek közvetlen munkatársai is 14 napos házi elkülönítésbe vonultak. A megyei tanács teljes épületét és összes irodáját fertőtlenítették az intézmény saját fertőtlenítő berendezésével, az egész épületet átfogó fertőtlenítést hetente megismétlik a munkaprogram végén. Azokat az irodákat és helyszíneket, ahol ügyfélfogadás történik, naponta fertőtlenítik, azokat az irodákat pedig, ahol egy alkalmazott esetében fertőzést állapítanak meg, lezárják, és csak a helyiség fertőtlenítése után folytatják a tevékenységet. A felsorolt intézkedések mellett a megyei tanács munkatársai naponta fertőtlenítik az irodai felületeket, és az intézményben kötelező a védőmaszkok viselete.

Múlt hét végén a megyei tanács elnökének, Péter Ferencnek is pozitív lett a koronavírustesztje, így az elnök 14 napra házi karanténba vonult, feladatköreit ideiglenesen Alexandru Cîmpeanu alelnök vette át. 

„Mindenkit biztosítani szeretnék arról, hogy a megyei önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a Közegészségügyi Igazgatósággal, de jelenleg nem indokolt bezárni az intézményt. Azok a kollégák, akiknek pozitív lett a teszteredménye, illetve a közvetlen munkatársaik házi elkülönítésben vannak, az intézményben csak a megyei tanács működésének folytonosságát biztosító személyzet dolgozik” – nyilatkozta Alexandru Cîmpeanu alelnök.

A Maros Megyei Tanácsnál az eddigi munkaprogramnak megfelelően történik az ügyfélfogadás, de korlátozva van, hogy egy időben hány külső személy tartózkodhat egy irodában, illetve mindenkinek be kell tartania az egészségügyi óvintézkedéseket. Az állampolgárokat ugyanakkor arra kérjük, hogy kérdéseikkel, problémáikkal lehetőség szerint elektronikus úton forduljanak a megyei tanácshoz a cjmures@cjmures.ro e-mail-címre küldött levélben vagy a 0265-263-211-es telefonszámon, és csak akkor jöjjenek be személyesen, ha ezt az ügyintézés feltétlenül megköveteli. 

A Maros Megyei Tanács sajtóirodája