2021. június 20., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

  A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház 2021-ben is csatlakozik a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA rendezvénysorozathoz. A Tompa Miklós Társulat különleges programokkal, kulisszajárással, valamint zenés gyerekműsorral várja az érdeklődőket június 12-én, szombaton az esemény színhelyéül szolgáló marosvásárhelyi várban, valamint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előcsarnokában. 

Pacsirtaszó

 A Tompa Miklós Társulat zenés gyerekműsora | Marosvásárhelyi vár, 11 óra

Június elseje különleges nap az egész világon. E napon családi, közösségi programokkal kedveskedünk a gyerekeknek, a szokottnál is többet teszünk azért, hogy érezzék, ez az ő ünnepük, ez a nap róluk szól. A mindennaposnál is fokozottabb figyelemmel igyekszünk kimutatni, hogy mennyire fontosak ők nekünk. Sajnos az elmúlt időszakban a gyerekeknek is kevés lehetőségük adódott a csoportos együttlétre, a közösségi foglalkozásokra, az ő életük is gyökeresen megváltozott. A gyereknapi zenés műsorral az ő türelmüket is megünnepeljük: a Tompa Miklós Társulat pacsirtaszóra hív minden gyereket, hogy együtt bátran, szabadon, boldogan daloljuk tele a világot Markó Béla megzenésített gyermekverseivel.

 Szereplők: Apostolache Kiss Zénó, Benő Kinga, Fodor Piroska, Fülöp Bea, Kádár L. Gellért, Kiss Bora, Korpos András, Kostyák Márton, Lőrincz Ágnes, Magyari Annamária, Varga Balázs. Projektvezető: Benő Kinga. Zeneszerző: Apostolache Kiss Zénó. Díszlet: Huszár Kató.

 Az előadás megtekintése ingyenes, a nézők érkezési sorrendben foglalhatnak helyet.

Kulisszajárás

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, előcsarnok, 14 és 15, illetve 15 és 16 óra között

 A színház belső tereibe bepillantást kínáló séta alkalmával szokatlan szemszögekből lehet megtekinteni az ismerős helyszínt. Mi van a színpadi díszletek mögött? Honnan jön a hang? Miből készülnek a kellékek? Ehető-e a sok kívánatos gyümölcs a tálakon? Kik azok a színészek, akik a 40-50-60 évvel ezelőtt készült, a folyosón kifüggesztett képeken szerepelnek? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre lehet majd keresni a választ a színház munkatársai által vezetett „kulisszajárás” alkalmával.

A belépés díjtalan, azonban a járványügyi előírásoknak megfelelően a résztvevők száma korlátozott, ezért az érdeklődők előzetes jelentkezését a pr.office.nemzetiszinhaz@gmail.com e-mail-címre, a titkársági telefonszámra (tel. +40365806862) vagy Facebook-üzenetben várjuk. 

(PR-titkárság)