2020. augusztus 15., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Maros Megyei Nyugdíjpénztár a szükségállapotot követő készenléti állapotban május 15-étől kedvezőbbre módosította ügyfélfogadási programját, most már bizonyos ügyek intézésére személyesen is be lehet menni a közönségszolgálati irodába. 

Azokat várják a nyugdíjpénztárnál, akik a nyugdíjazási kérelmüket, az eredeti iratokat tartalmazó dossziét nyújtják be. A jelentkezőknek kötelező módon maszkot kell viselniük, és érintésmentes testhőmérséklet-mérésnek kell alávetniük magukat. 

A nyugdíjpénztár más ügyekben továbbra is faxon, e-mailben, postai vagy a saját postaládába juttatott küldemények révén tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel. Ezúton lehet benyújtani a temetkezési segély igénylését, illetve halálesetkor a folyó hónapra esedékes nyugdíj kifizetéséről, továbbá a hozzájárulások befizetéséről szóló igazolásokat. A gyógykezelési jegyekkel, a munkabalesetekkel, szakmai megbetegedéssel kapcsolatos információk is az említett úton jutnak el a nyugdíjpénztárhoz, illetve a nyugdíjasokhoz. 

Ugyanígy, a személyes kapcsolat mellőzésével kell igényelni adott esetben a nyugdíjátszámítást, a személyi adatok – név, lakcím – módosítását, a nyugdíjfolyósítás módját, egyebeket. 

A különböző szakterületekkel foglalkozó ablakoknál csupán egy-egy személy tartózkodhat. 

Halaszthatatlan esetekben telefonon kérhető kihallgatási időpont naponta 9-12 óra között. Telefonszám: 0723-313-280 – közölte Neagoe Eugenia, a Maros Megyei Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

Fotó: archív