2021. április 11., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az egyre romló járványügyi helyzet közepette menedzser nélkül maradt a Maros Megyei Sürgősségi Kórház, miután március 27-én lejárt dr. Claudiu Puiac mandátuma.

A dr. Benedek Imre professzor, a Maros Megyei Sürgősségi Kórház vezetőtanácsának elnöke által aláírt közleményből kiderül, hogy rendkívüli gyűlést tartott március 29-én délben a Maros Megyei Sürgősségi Kórház vezetőtanácsa. Az ülésen a tagok tudomásul vették, hogy dr. Claudiu Puiacnak, az intézmény menedzserének a mandátuma március 27-én lejárt, 28-ától pedig pihenőszabadságra ment. A jelenlegi helyzetben a kórház vezetőtanácsa határozatot fogadott el, amelynek értelmében elindítják a folyamatot a kórházmenedzseri funkció betöltését célzó versenyvizsga megszervezésére. A versenyvizsgára május 10-én kerülhet sor, ennek a pontos ütemét utólag közlik, és a vizsgabizottság a romániai orvostársadalom elismert személyiségeiből áll majd. A döntést a jelen lévő igazgatótanácsi tagok többsége megszavazta, az egyedüli ellenszavazat a dr. Szász József Attiláé volt, aki a Maros Megyei Tanácsot képviseli a sürgősségi kórház vezetőtanácsában.

Ugyanakkor a vezetőtanács kérte dr. Iuliu Moldovant, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetőjét, hogy sürgősen tájékoztassa az Egészségügyi Minisztériumot, valamint a Maros Megyei Prefektúrát a sürgősségi kórházban kialakult helyzetről, hiszen a veszélyhelyzet közepette, az egyre romló járványügyi helyzetben vezető nélkül maradt az intézmény, nincsen aki meghozza a kórház működéséhez szükséges intézkedéseket.

Fotó: Nagy Tibor (archív)