2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Történelmi választásokra készülnek az ország önkormányzatai, ez alkalommal ugyanis nemcsak az a kérdés, hogy ki nyer a pártok csatájában, hanem az is, hogy urnákhoz lehet-e hívni biztonságos körülmények között szavazók millióit a javában tomboló járvány közepette. A pandémia nem kíméli az oktatást sem: jókora kérdőjelet illeszt szeptember 15-e mellé, és figyelmeztet bennünket arra, hogy az iskolacsengő bármikor újra elnémulhat.

Önkormányzati választások és iskolakezdés: az előttünk álló hetek talán két legfontosabb témája, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak, és amelyeknek az Erdélyi Magyar Televízió kiemelt figyelmet szentel közéleti műsoraiban.

Hétfőnként a Fókuszban Marosvásárhely, minden kedden az Ügy-félóra, szerdán és csütörtökön a már jól ismert Sajtóprés, valamint a Sajtóprés extra hozza, boncolja az aktuális vitatémákat a választásoktól az iskolakezdésig. 

A műsorok élőben az Erdély TV képernyőjén és Facebook-oldalán este 8 órától láthatók, ahol szakértő meghívottak Farkas István és Hamar Mátyás-Ruben műsorvezetők kérdéseire válaszolva segítenek eligazodni, elemezni a mindennapok új információit.