2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Meglepetés született a kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjében. Noha az alapszakaszt jobb eredménnyel zárta, és így hazai pályán rendezhette a sorozat első két mérkőzését, a Nagyszebeni CSU egymás után kétszer alulmaradt a FC Argeș Pitești-tel szemben. 

Az idén a járvány miatt a nyolc között csupán két győzelemig játszották, ráadásul mindjárt kettőt az alapszakaszban jobb helyen végzett csapat otthonában, és egyik párharcban sem volt szükség harmadik meccsre. A Kolozsvári U-BT, a Nagyváradi CSM és a CSO Voluntari viszonylag könnyedén érvényesítette az esélyes státuszát, hozzájuk csatlakozik a meglepetést szerző Pitești.

Mint tudjuk, az 5-8. helyekért zajló helyosztókat törölték, az elődöntős párharcokat viszont már a megszokott módon rendezik: a fináléba jutásért háromszor kell legyőzni az ellenfelet (az első két meccset az alapszakaszt előkelőbb helyen záró csapat otthonában, a következő kettőt a rivális pályáján rendezik, egyenlőség esetén pedig visszatérnek az esélyesebbnek tekintett alakulat csarnokába). A Kolozsvári U-BT ellenfele a CSO Voluntari lesz, míg Nagyvárad Pitești-tel mérkőzik. Előbbiek pályaelőnyt élveznek. A sorozatok ma kezdődnek. 


Fotó: A Nagyszebeni CSU közösségi oldalaEredményjelző

Kosárlabda Nemzeti Liga, negyeddöntő:
* Kolozsvári U-BT – Galaci CSM 95:72 és 92:69 (2-0)
* Nagyszebeni CSU – FC Argeș Pitești 83:91 és 65:77 (0-2)
* Nagyváradi CSM – Temsvári SCM 84:74 és 87:70 (2-0)
* CSO Voluntari – SCM U Craiova 83:67 és 78:68 (2-0)