2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi hétfő délután megtartotta első edzését a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő, még nem teljes létszámú keretének.

Telkiben a Magyarországon futballozó játékosok mellett egyelőre a klubszezont már szintén befejező Lang Ádám, Kecskés Ákos és Nagy Ádám állt az olasz szakember rendelkezésére. Marco Rossi nagyon hasznosnak ítélte, hogy már most el tudták kezdeni a munkát a kerettagok többségével.

„Ugyancsak hasznos ez a plusz egy hét. Az újoncok számára például jó lehetőséget ad, hogy minél jobban megismerjék az elképzeléseinket, és persze nekünk is, hogy minél jobban megismerjük őket” – nyilatkozta. 

Az edző kiemelte: ezen a héten a taktikai elemek gyakorlásán, az automatizmusok minél hatékonyabb kialakításán lesz a hangsúly, míg jövő héten, az ausztriai edzőtáborban egy kicsit nagyobb figyelmet kap majd a fizikai felkészítés.

A jelenlegi 18 játékos csütörtökön a Törökországban játszó kerettagokkal, Szalai Attilával és Varga Kevinnel egészül ki, míg a többiek jövő hét elejétől állnak rendelkezésre.

Marco Rossi vezényletével hétfőn délután tartották az első edzést a telki központban                 

Fotó: MLSZ


A 68 évvel ezelőtti, olaszok elleni Európa-kupa-győzelemre emlékezett az Aranycsapat Testület

A 68 évvel ezelőtt az olaszok felett aratott római Európa-kupa-győzelemre emlékezett hétfőn az Aranycsapat Testület. Lomnici Zoltán bizottsági elnök emlékeztetett arra, hogy a 3-0-ra megnyert találkozón játszott először a klasszikus összeállításban a magyar válogatott, amelyet Szepesi György a rádióközvetítés során először nevezett Aranycsapatnak. „Mivel napjainkig ezzel a jelzővel illetjük az évekig veretlen labdarúgókat, ez a nap tehát egyben a névadás napja is” – hangsúlyozta.


Ter Stegen térdműtét miatt kihagyja a tornát

Marc-André ter Stegen, az FC Barcelona német kapusa korrekciós térdműtét miatt kihagyja az idén nyárra halasztott labdarúgó-Európa-bajnokságot.

A 29 éves játékos hétfőn a közösségi oldalán jelentette be: a katalán klub orvosi stábjával együtt úgy döntött, hogy elvégzik a beavatkozást, ezért nem állhat a magyarokkal azonos csoportban szereplő válogatottja rendelkezésére.

Joachim Löw szövetségi kapitány eddigi tervei szerint Manuel Neuer mögött Ter Stegen lett volna a németek második számú kapusa.