2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szakáli Csaba, Marosvásárhely: – Gyönyörű Szováta, szép tiszta. Jó a kiszolgálás, itt lakunk, ebben a piac melletti szállodában. Május elseje óta minden héten feljövünk. Évekkel ezelőtt is jártunk, de össze sem lehet hasonlítani azzal, ami ezelőtt három-négy évvel volt. Nem beszélve a jó levegőről.

Nicoară Ioan, Marosvásárhely: – Remekül érezzük magunkat. Jó a koszt, jó a szállás, szépen megjavították az utakat, amelyek nagyon rosszak voltak, a régi épületeket felújították. Gyönyörű üdülő lett Szováta, kellemes környezet, ahol lehet sétálni, madárcsicsergést hallgatni, kikapcsolódni.

Nicoară Ilona, Marosvásárhely: – Ötödik éve járunk ide. Akkorát változott Szováta, hogy rá sem lehet ismerni. Mindennel elégedett vagyok: jó a koszt, szép a szoba, közel van minden. Már öregek vagyunk, s ez nagyon fontos. Kellemes a levegő, napozunk, nagyokat sétálunk vagy pihenünk.

Popa Stelica, Argeş: – Harmadik alkalommal jöttünk Szovátára és kellemes meglepetésben volt részünk. Valamikor 27-28 éves koromban jártunk még itt. Akkor olyan volt, amilyen. Most gyönyörű, különleges. Kár, hogy az összhangot rontják az elhagyott villák. Csodálatos lenne, ha közelebb volna.

Popa Petre, Argeş: – Hetvenkét éves vagyok, a feleségem hatvankilenc, de ha tudunk, visszajövünk még. Sajnos, nagyon messziről, Argeşről jöttünk, borzasztó sok kilométer az út. A telepre alig ismertünk rá, annyira megváltozott. Most próbáljuk felismerni azokat a helyeket, ahol annak idején jártunk.