2021. augusztus 3., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Csütörtökön zárul az a jótékonysági akció és nyereményjáték, amelyet egy bolyais beteg diák megsegítésére indítottak a társai. A kezdeményezésbe bárki bekapcsolódhat(ott), és azon túl, hogy segít(ett) egy gyógyulást váró fiatalon, még nyerni is lehet. 

A mindössze 10 lejért megvásárolható támogatói jegyek tombolaként is szolgálnak, a kezdeményezők 15 értékes ajándékcsomagot sorsolnak ki a jegyvásárlók között, és két hordozható számítógép is gazdára lel. Az alig két hete indított jótékonysági akció csütörtökön zárul, a nyerteseket június 25-én, pénteken 9 órától sorsolják ki a középiskola tanévzárója keretében, a Bolyai sportpályáján. Aki még be szeretne kapcsolódni, az a Bolyai líceum könyvtárában (Bolyai utca 3. szám) és Marosvásárhely bármely TimKo-üzletében vásárolhat támogatói jegyeket (bármennyit), de vidéken is kaphatók jegyek, például a backamadarasi református parókián.

Hogy megkönnyítsék az érdeklődők dolgát, a kezdeményezők online is lehetővé teszik a tombolavásárlást. A segíteni szándékozónak át kell utalnia a jegyek számának megfelelő összeget az OTP Banknál nyitott RO85OTPV320001156362RO01 számlaszámra az Asociaţia Bolyai János Tehetséggondozó Egyesület részére (fontos, hogy utaláskor megjegyzésként írjuk be: „Segíteni öröm”). Ezt követően privát üzenetben küldeni kell az utalásról egy képernyőképet (screenshot) a Segíteni öröm – összefogás egy bolyais diákért nevű akció Facebook-oldalára, a moderátorok pedig hamarosan megküldik a sorsolásban részt vevő tombolajegy (vagy jegyek) sorszámát. „Játssz velünk, segíts és nyerj!” – hívnak segítségül minden jóakarót a kezdeményezők.