2021. december 6., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Pénzügyek iránt érdeklődő középiskolás diákok számára online vetélkedőt hirdetett meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, valamint a Magyar Mágnás Egyesület. A regisztráció még tart, a jelentkezés határideje december 3., a vetélkedő időpontja pedig december 4.

Idén nyolcadik alkalommal szervezik meg a Pénzmágnes vetélkedőt, melyre nemcsak Erdélyből, hanem Kárpátaljáról, Felvidékről és Vajdaságról is jelentkezhetnek a középiskolás diákok.

A benevezés díjtalan, a legjobb helyezést elérők készpénzjutalomban részesülnek (az I. díj 300 euró, a II. díj 200 euró, a III. díj 100 euró).

Első lépésként minden diáknak regisztrálnia kell a www.penzmagnes.ro oldalán, majd válaszolnia a tesztkérdésekre december 4-én. 

A vetélkedő célja egy olyan általános pénzügyi tudás átadása a diákok számára, amely segítheti őket a helyes pénzügyi döntésekben és a tudatos pénzügyi magatartásban. Minden tananyag elérhető a vetélkedő weboldalán, mely a jelentkezők segítségére szolgálhat, így a felkészülés feltételei is adottak.

A szervezők buzdítani szeretnék az érdeklődő középiskolásokat, hogy mihamarabb regisztráljanak, hiszen a tananyag elsajátítása időt igényel. A vetélkedő Facebook-oldala elérhető a https://www.facebook.com/ penzmagnes.ro linken. (közlemény)