2021. január 22., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Fiatal magyar kapussal állt ki az Aston Villa pénteken, az FC Liverpool elleni FA Kupa-mérkőzésen. Bár 4-1-re kikaptak, Onódi Ákos sok dicséretet kapott az összecsapás után.
A 19 éves hálóőr győri nevelésű, és 2018 nyarán igazolt az Aston Villához, ahol akkor az U18-as kerethez tartozott, majd fél évvel ezelőtt került az U23-as együtteshez.
A magyar játékos az M1 aktuális csatornának vasárnap elmondta: a koronavírus-fertőzések miatt tartalékosan voltak kénytelenek kiállni, s bár kevés idő állt a rendelkezésükre, próbáltak a lehető legalaposabban felkészülni az ellenfélből, és talán sikerült is. Szerinte ezt az is bizonyítja, hogy a meccs után dicsérő szavakat kaptak a rivális vezetőedzőjétől, Jürgen Klopptól, Georginio Wijnaldum, a Liverpool középpályása pedig neki személyesen is mondta, hogy meglepődtek, mennyire szervezetten játszott az Aston Villa, s hogy milyen nehéz volt a védelmükön átvinni a labdát.
Hozzátette: már korábban is volt olyan helyzet a pályafutása során, amikor váratlan szituációban kellett bizonyítania, és úgy érzi, éppen akkor ment neki a legjobban a játék. „A hirtelen stresszhelyzet, az adrenalin jót tesz a teljesítményemnek“ – fogalmazott.
Onódi Ákos, akinek nyolc védése volt a meccsen, nyár óta mindennap a felnőttcsapattal edz, ennek ellenére úgy véli, még korai lenne a bemutatkozása az első gárdában. „Nagyon sok munka és tapasztalat kell még ahhoz, hogy esetleg a későbbiekben debütálhassak a Premier League-ben és ott is meg tudjam állni a helyemet“ – mondta.


Mohamed Szalah (k) mellől indítja játékostársát Onódi Ákos. Fotó: PSGHSevcsenko válthatja Lampardot

A korábbi aranylabdás futballista, az ukrán Andrij Sevcsenko válthatja a londoni Chelsea vezetőedzői posztján Frank Lampardot – írta a Le10Sport. A Chelsea a legutóbbi hat mérkőzéséből négyet elveszített a Premier League-ben, s a hazai pályán a Manchester Citytől múlt vasárnap elszenvedett 3-1-es vereség nyomán csak kilencedik a tabellán.
A 2016-tól az ukrán futballválogatott szövetségi kapitányaként dolgozó 44 éves Sevcsenko neve azért is merülhetett fel lehetséges Lampard-utódként, mert máig jó viszonyt ápol a londoni klub tulajdonosával, Roman Abramoviccsal. Annak idején az orosz milliárdos hívására szerződött Sevcsenko a vele Bajnokok Ligáját is nyert AC Milantól a Chelsea-hez, amelyben 2006 és 2009 között játszott.
A Le10Sport megjegyezte, hogy Sevcsenko 14 éves fia, Kristian a Chelsea ifjúsági akadémiájának növendéke, és nagy tehetségnek számít.