2020. augusztus 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Alternatív konfliktuskezelés témakörében rendeztek tegnap kerekasztalt a Maros Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén. 

Alternatív konfliktuskezelés témakörében rendeztek tegnap kerekasztalt a Maros Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén, a szervezet és a Közép Régiófejlesztési Ügynökség közös szervezésében. A rendezvényen, melyen a kis- és középvállalkozói közeg mellett a civil szféra is képviseltette magát, az üzleti közegben vagy a szolgáltató-ügyfél viszonylatában adódható vitás ügyeknek a szokványos igazságszolgáltatási csatornákon kívüli megoldási lehetőségeit ismertették.
A kamara mellett működő kereskedelmi bíróság szakértői az alternatív konfliktuskezelés kérdéskörét szabályozó jogi hátteret és eljárásokat ismertettek a résztvevőkkel. A vitás eseteknek az e bíróságok előtti rendezése a szakértők szerint sokkal gyorsabb, olcsóbb és átláthatóbb is, mint ha adott esetben a cégek vagy valamely áruval, szolgáltatással elégedetlen ügyfelek a szokványos bíróságokhoz fordulnának panaszukkal. A kamarai cégbíróságok először tárgyalásközvetítők igénybevételével megpróbálják kiegyezéses úton elsimítani a kamarai tagsággal rendelkező cégek közti vitás ügyeket, ám ha mégis bíráskodásba torkollik az adott konfliktus, az e fórumokon hozott ítéletek első fokon jogerősek. Eltérően a szokványos igazságszolgáltató gépezettől, melynél számos fellebbezési lehetőség is van, így jogerős ítélettel csak lassan lehet rendezni az esetleges vitákat. A rendezvényt egy, a régiós fejlesztési ügynökség által elnyert kétéves pályázat keretében szervezték. Az Európai Bizottság által támogatott projekt arra irányul, hogy felmérje a kis- és középvállalkozói szféra véleményét az alternatív konfliktuskezelés kérdésköréről, majd a visszajelzések alapján javítsa az idevágó európai törvénykezést.