2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Múlt hét végén a nyárádszeredai Bocskai István Iskolaközpont látta vendégül az erdélyi magyar középiskolás csapatok teremfoci-bajnoksága, az Erdély-kupa hetedik kiírásának döntő tornáját.

Múlt hét végén a nyárádszeredai Bocskai István Iskolaközpont látta vendégül az erdélyi magyar középiskolás csapatok teremfoci-bajnoksága, az Erdély-kupa hetedik kiírásának döntő tornáját. A rendezvényen a házigazdák mellett a besztercei Andrei Mureşanu, a csíkszeredai Segítő Mária, a kolozsvári Apáczai Csere János, a dévai Téglás Gábor, a szatmárnémeti Hám János, a szovátai Domokos Kázmér és a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő középiskolák csapatai vettek részt.

A mezőnyt két csoportra osztották, a házigazdák a B jelű négyesben az élen végeztek a gyergyói, dévai és szovátai csapatok előtt. Az A csoportban a besztercei és kolozsvári csapatok azonos pontszámmal végeztek az első két helyen a szatmáriak és csíkiak előtt.

Az elődöntők az A csoportos továbbjutók sikerét hozták, a házigazdák a beszterceiekkel szemben maradtak alul, míg a gyergyóiak a kolozsvári csapattól szenvedtek vereséget. Így a vendéglátók a kisdöntőben újra a gyergyóiakkal mérkőztek meg, és fölényes győzelemmel szerezték meg a bronzérmet, míg a nagydöntőben a kolozsváriak szerezték meg az Erdély-kupát egy szoros mérkőzés után.

A végső sorrend: 1. Kolozsvár, 2. Beszterce, 3. Nyárádszereda, 4. Gyergyószentmiklós, 5. Szováta, 6. Csíkszereda, 7. Szatmárnémeti, 8. Déva.

A torna legjobb játékosának a besztercei csapatban játszó Bíró Alpárt választották, a legjobb kapusnak a kolozsvári Torkos Zsolt bizonyult, a gólkirályi címet pedig a házigazdák csapatában játszó Csíki Szilárd érdemelte ki.