2021. december 3., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Kolozsvári CFR 1907 3-1-re legyőzte a CSU Craiovát az 1. ligás labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 8. fordulójában, és ezzel négy pontra növelte előnyét a második helyezett FCSB-vel szemben, amely tegnap, lapzárta után a Sepsi OSK vendége volt.

A vendégek már az 5. percben vezetéshez jutottak Păun révén, aki Deac szögletlabdáját a hálóba küldte. A házigazdák gyorsan egyenlítettek, a 11.-ben Baiaram a büntetőterületen kívülről „eleresztett” egy lövést, amely a kapuban kötött ki. A döntetlen állást a 68. percig regisztrálta az eredményjelző, ekkor Deac 7 méterről betalált. A tabellát az első gólt szerző Păun zárta le nyolc perccel később, amikor kilőtte a hosszú sarkot.

„Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, örülök, hogy sikeresen abszolváltuk a craiovai találkozót – értékelt a végén a Kolozsvári CFR 1907 edzője, Edward Iordănescu. – A szombati meccs önbizalmat ad nekünk a szezon utolsó két össze-csapására. Szükségünk volt a győzelemre, ezt nagyon jó játékkal elértük. A Sepsi OSK elleni kudarc után visszaszereztük az önbizalmunkat. A csapatunk jól állt erőnléti szempontból, és a játékunk is tetszett. Kérem a szurkolókat, hogy álljanak ki a csapat mellett, és nehéz időkben se fordítsanak neki hátat. Bár nem lehetnek ott a lelátón, de a nyilvános térben így is megjelentek bírálatok a Sepsitől elszenvedett vereség után, ami természetes. De ne felejtsük el, hogy háromnaponta játszunk, és nagyon nehéz ennyi idő alatt pihenni és a következő mérkőzést is előkészíteni. Most egy nappal több időnk volt, és ez meg is látszott a játékunkon.”

A CSU Craiova szakvezetője, Marinos Ouzounidis erősen bírálta a csapatát az általa nem várt vereség után. „Nem voltunk agresszívek, elvesztettük az összes labdát... Ha azt hiszik, hogy megnyerik a kupadöntőt, és minden rendben lesz, akkor nagy hibát követnek el. Nagyon jól kezdtünk, aztán nem tudtam elhinni, amit látok. Tudtuk, hogy vannak problémáink, de ma nem futballoztunk. Jó csapatunk van, de egy hét alatt mindent leromboltunk. Miért? Magyarázatot várok a játékosaimtól! A jelenlegi körülmények között jobb, ha a második csapattal állunk ki a FCSB ellen. Mi volt ez? Hogy nézzem meg még egyszer? Azt már nem! Ez nem az én csapatom, nem az én stílusom. Nem értem, hogyan adták fel a harcot, annak ellenére, hogy az eredmény akár 10-0 is lehetett volna. Hihetetlen! Egy csapat mindent bele kell adjon, még akkor is, ha az eredmény nem kedvező a számára. Nem fogadom el, hogy valaki feladja. Csalódtam a tapasztalt játékosokban, most leginkább nekik kellett volna segíteniük a csapatot. Ha így állunk, jobb, ha a második csapatot állítjuk ki a FCSB elleni mérkőzésen, és az első tizenegyet az Astra elleni kupadöntőre hangoljuk. Ha nem nyerjük meg a kupát, az európai kupaszereplés lehetősége is elvész.”

A felsőházi rájátszás 9. (utolsó előtti) fordulójában a Kolozsvári CFR 1907 a Botosáni FC vendége lesz, míg a CSU Craiova a FCSB otthonában lép pályára.

Fotó: A CSU Craiova közösségi oldala


Jegyzőkönyv

Labdarúgó 1. liga, felsőházi rájátszás, 8. forduló: CSU Craiova – Kolozsvári CFR 1-3 (1-1)

Craiova, Ion Oblemenco stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács István.

Gólszerzők: Baiaram (11.), illetve Păun (6., 74.), Deac (68.).

Sárga lap:  Iordănescu (27.), Vinicius (34.), Deac (35.), Costache (59.).

CSU Craiova: Pigliacelli – Capătănă, Acka, M. Constantin (46. Bălaşa), Vătăjelu – Mateiu (78. Tudoria), Nistor – Cimpanu (66. Screciu), Cicăldău (79. Fedels), Baiaram (39. Camara) – A. Ivan.

Kolozsvári CFR 1907: Sandomierski – Susic, Vinicius, Burca, Camora – Deac (81. Hoban), Bordeianu, Sigurjonsson (66. Pereira) – Gîdea (4. Păun, 81. Rondon), Debeljuh, V. Costache (66. Itu). 


Eredményjelző

1. liga, rájátszás, 8. forduló:

* felsőház: Academica Clinceni – Botosáni FC 4-3, CSU Craiova – Kolozsvári CFR 1907 1-3

* alsóház: Chindia Tîrgoviște – Konstancai Viitorul 0-2, Jászvásári CSM Politehnica – Nagyszebeni Hermannstadt 0-1, Gyurgyevói Astra – FC Voluntari 0-3.

Románia-kupa, elődöntő, visszavágó mérkőzések:

* Bukaresti Dinamo 1948 – Gyurgyevói Astra 1-0 – tizenegyesekkel 4-5, továbbjutott az Astra

* Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii (2. liga) – CSU Craiova 2-2, továbbjutott a CSU Craiova, 5-2-vel