2022. május 25., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kedden Sorin Grindeanu miniszterelnök-helyettes, szállításügyi miniszter és Peti András, a Marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér igazgatója aláírták a reptér eddigi legnagyobb beruházásának elindítását. Az aláíráson jelen volt Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes és Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának elnöke. Európai uniós támogatásból, a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon (POIM) keresztül közel 130 millió lejből bővítik az utasterminált és a repülőgép-parkolót, 20 millió lejből pedig biztonsági berendezéseket szereznek be, és tűzoltógarázst alakítanak ki.

„A reptér fejlesztésére hosszú évek óta szerzünk forrásokat az állami költségvetésből, szintén az RMDSZ kezdeményezte legutóbb egy hónapja, hogy a kormány különítsen el a tartalékalapból pénzt az erdélyi regionális repülőterek, köztük a marosvásárhelyi reptér finanszírozására.

Fontosnak tartjuk a regionális repterek megerősítését – természetesen nem egymás kárára, hanem úgy, hogy az megkönnyítse a régióban élő emberek utazását, és turistákat vonzzon be. Mindaddig, amíg Románia nem rendelkezik jól kiépített közúti infrastruktúrával, az országot nem szelik át autópályák, a marosvásárhelyi repülőtér jelenti Székelyföld lakói számára a leggyorsabb és legkényelmesebb utat több külföldi célpont felé” – nyilatkozta Kelemen Hunor. (közlemény)

Forrás: rmdsz.ro